Räkor i tikka masalasås och ris
Räkor i tikka masalasås och ris
Räkor i tikka masalasås och ris
Räkor i tikka masalasås och ris
Räkor i tikka masalasås och ris
Räkor i tikka masalasås och ris
Räkor i tikka masalasås och ris
Räkor i tikka masalasås och ris
Räkor i tikka masalasås och ris

Räkor i tikka masalasås och ris

249454609920005
1 fp jasminris, 300 gGrönsaker1 fp morötter, 500 g 1 broccoli1 paprika1 msk neutral olja2 krm salt 1 fp tikka masalasås, 450 g1 dl vatten ½ msk buljongpulver, alt. ½ tärning1 fp räkor, 540 g 1 lime
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull och en gryta. Ställ fram alla ingredienser. Ha risvatten kokande innan ni börjar med matlagningen.2. Koka jasminris enligt anvisningarna på förpackningen.3. Grönsaker: Skär morötter i slantar. Skär broccoli i mindre bitar och buketter och paprika i mindre bitar.4. Hetta upp grytan med neutral olja och fräs grönsakerna och salt på medelhög värme i 3–4 min.5. Rör ner tikka masalasås, vatten och buljongpulver (alt. tärning) i grytan och sjud på låg värme i 3 min.6. Rör ner avrunna räkor i grytan och låt bli varmt, ca 1 min. Klyfta lime.7. Servera räkgrytan med riset och limeklyftorna.