Räkor i tikka masalasås och ris
Räkor i tikka masalasås och ris
Räkor i tikka masalasås och ris

Räkor i tikka masalasås och ris

249454609920005
1 fp jasminris, 300 gGrönsaker1 fp snackmorötter, 200 g 1 broccoli1 fp körsbärstomater, 250 g 1 msk neutral olja2 krm salt 1 fp tikka masalasås, 450 g1 dl vatten ½ msk buljongpulver, alt. ½ tärning1 fp koriander, 20 g 1 lime1 fp räkor, 540 g 
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull och en gryta. Ställ fram alla ingredienser. Ha risvatten kokande innan ni börjar med matlagningen.2. Koka jasminris enligt anvisningarna på förpackningen. 3. Grönsaker: Skär snackmorötter i slantar. Skär broccoli i mindre bitar och buketter. Halvera körsbärstomater. 4. Hetta upp grytan med neutral olja och fräs morötterna, broccolin och salt på medelhög värme i 3–4 min. 5. Rör ner tomaterna, tikka masalasås, vatten och buljongpulver (alt. tärning) i grytan och sjud på låg värme i 3 min. 6. Hacka koriander. Klyfta lime. Rör ner avrunna räkor i grytan och låt bli varmt, ca 1 min. 7. Servera räkgrytan med riset, limeklyftorna och toppa med koriandern.