Råkostsallad med cashewdressing och kryddrostade kikärtor
Råkostsallad med cashewdressing och kryddrostade kikärtor
Råkostsallad med cashewdressing och kryddrostade kikärtor

Råkostsallad med cashewdressing och kryddrostade kikärtor

749184719270005
1 fp vit quinoa, 250 gKryddrostade kikärtor2 fp kikärtor, 760 g1 fp tacokryddmix, 30 g2 msk neutral olja1 tsk saltCashewdressing 1 fp cashewnötter, 100 g2 msk japansk soja1 dl vatten 1 limeRåkostsallad:1 fp raw slaw mix, 300 g1 fp citruspicklad broccoli & gulmorot, 150 g1 röd grapefrukt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225° varmluft. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, en kastrull, stavmixer och mixerbunke. Samt en stor salladsskål.2. Koka quinoa efter anvisningarna på förpackningen. 3. Kryddrostade kikärtor: Skölj kikärtor. Lägg ut de på plåten och blanda med tacokrydda, neutral olja och salt. Sätt plåten mitt i ugnen i 15-20 min. Rör om då och då.4. Cashewdressing: Lägg cashewnötter, soja, vatten och limesaft i mixerbunken. Mixa till en slät dressing.5. Råkost sallad: Ta fram en stor salladsskål. Blanda raw slaw mix tillsammans med citruspicklad broccoli & gulmorot. Filea/dela grapefrukt och lägg ut i salladen. 6. Servera salladen, quinoa, kikärter och dressingen var för sig. Bygg din tallrik (gärna skål) med quinoa i botten, sedan ett lager råkostsallad, toppa med kikärter och ringla dressingen över.