Råkostsallad med cashewdressing och kryddrostade kikärtor
7491847192700051 fp vit quinoa, 250 gKryddrostade kikärtor2 fp kikärtor, 760 g1 fp tacokryddmix, 30 g2 msk neutral olja1 tsk saltCashewdressing 1 fp cashewnötter, 100 g2 msk japansk soja1 dl vatten Råkostsallad1 fp koriander, 20 g2 fp raw slaw mix, 600 g1 lime 1 msk honung1 röd grapefrukt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225° varmluft. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, en kastrull, stavmixer och mixerbunke, samt en stor salladsskål.2. Koka quinoa efter anvisningarna på förpackningen.3. Kryddrostade kikärtor: Skölj kikärtor. Lägg ut dem på plåten och blanda med tacokrydda, neutral olja och salt. Sätt plåten mitt i ugnen i 15-20 min. Rör om då och då.4. Cashewdressing: Lägg cashewnötter, japansk soja och vatten i mixerbunken. Mixa till en slät dressing.5. Råkostsallad: Hacka koriander (spara lite blad till garnering). Blanda raw slaw mix tillsammans med koriandern, finrivet skal och saft från lime samt honung i salladsskålen. Filea/dela grapefrukt och lägg ut i salladen.6. Servera salladen, quinoan, kikärtorna och dressingen var för sig. Bygg din tallrik (gärna skål) med quinoa i botten, sedan ett lager råkostsallad, toppa med kikärtor och ringla dressingen över.