Råkostsallad med cashewdressing och kryddrostade kikärtor
Råkostsallad med cashewdressing och kryddrostade kikärtor
Råkostsallad med cashewdressing och kryddrostade kikärtor
Råkostsallad med cashewdressing och kryddrostade kikärtor
Råkostsallad med cashewdressing och kryddrostade kikärtor

Råkostsallad med cashewdressing och kryddrostade kikärtor

749184719270005
1 fp vit quinoa, 250 gKryddrostade kikärtor2 fp kikärtor, 760 g1 fp tacokryddmix, 30 g2 msk neutral olja1 tsk saltCashewdressing 1 fp cashewnötter, 100 g2 msk japansk soja1 dl vatten Råkostsallad:1 fp koriander, 20 g2 fp raw slaw mix, 600 g1 lime 1 msk honung1 röd grapefrukt 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225° varmluft. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, en kastrull, stavmixer och mixerbunke, samt en stor salladsskål.2. Koka quinoa efter anvisningarna på förpackningen. 3. Kryddrostade kikärtor: Skölj kikärtor. Lägg ut dem på plåten och blanda med tacokrydda, neutral olja och salt. Sätt plåten mitt i ugnen i 15-20 min. Rör om då och då.4. Cashewdressing: Lägg cashewnötter, soja och vatten i mixerbunken. Mixa till en slät dressing.5. Råkostsallad: Hacka koriander (spara lite blad till garnering). Blanda raw slaw mix tillsammans med koriander, finrivet skal och saft från lime samt honung i salladsskålen. Filea/dela grapefrukt och lägg ut i salladen.6. Servera salladen, quinoa, kikärtor och dressingen var för sig. Bygg din tallrik (gärna skål) med quinoa i botten, sedan ett lager råkostsallad, toppa med kikärtor och ringla dressingen över.