Råkostsallad med cashewdressing och kryddrostade kikärtor
Råkostsallad med cashewdressing och kryddrostade kikärtor
Råkostsallad med cashewdressing och kryddrostade kikärtor
Råkostsallad med cashewdressing och kryddrostade kikärtor
Råkostsallad med cashewdressing och kryddrostade kikärtor
Råkostsallad med cashewdressing och kryddrostade kikärtor

Råkostsallad med cashewdressing och kryddrostade kikärtor

849884462760001
1 fp vit quinoa, 125 gKryddrostade kikärtor1 fp kikärtor, 380 g1 tsk paprikapulver½ tsk spiskummin1 krm cayennepeppar1 msk neutral olja½ tsk saltCashewdressing 1 fp cashewnötter, 100 g2 msk japansk soja1 dl vatten Råkostsallad1 fp koriander, 20 g1 fp raw slaw mix, 300 g1 lime½ msk honung1 röd grapefrukt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225° varmluft. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, en kastrull, stavmixer och mixerbunke, samt en stor salladsskål.2. Koka quinoa efter anvisningarna på förpackningen.3. Kryddrostade kikärtor: Skölj kikärtor. Lägg ut dem på plåten och blanda med paprikapulver, spiskummin, cayennepeppar, neutral olja och salt. Sätt plåten mitt i ugnen i 15-20 min. Rör om då och då.4. Cashewdressing: Lägg cashewnötter, japansk soja och vatten i mixerbunken. Mixa till en slät dressing.5. Råkostsallad: Hacka koriander (spara lite blad till garnering). Blanda raw slaw mix tillsammans med koriander, finrivet skal och saft från lime samt honung i salladsskålen. Filea/dela grapefrukt och lägg ut i salladen.6. Servera salladen, quinoan, kikärtorna och dressingen var för sig. Bygg din tallrik (gärna skål) med quinoa i botten, sedan ett lager råkostsallad, toppa med kikärtorna och ringla dressingen över.