


Råkostsallad med cashewdressing och kryddrostade kikärtor
8498844627600011 fp vit quinoa, 125 gKryddrostade kikärtor1 fp kikärtor, 380 g1 tsk parpikapulver½ tsk spiskummin1 krm cayennepeppar1 msk neutral olja½ tsk saltCashewdressing 1 fp cashewnötter, 100 g2 msk japansk soja1 dl vatten 1 limeRåkostsallad:1 fp raw slaw mix, 300 g1 fp citruspicklad broccoli & gulmorot, 150 g1 röd grapefrukt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225° varmluft. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, en kastrull, stavmixer och mixerbunke. Samt en stor salladsskål.2. Koka quinoa efter anvisningarna på förpackningen. 3. Kryddrostade kikärtor: Skölj kikärtor. Lägg ut de på plåten och blanda med paprikapulver, spiskummin, cayennepeppar, neutral olja och salt. Sätt plåten mitt i ugnen i 15-20 min. Rör om då och då.4. Cashewdressing: Lägg cashewnötter, soja, vatten och limesaft i mixerbunken. Mixa till en slät dressing.5. Råkost sallad: Ta fram en stor salladsskål. Blanda raw slaw mix tillsammans med citruspicklad broccoli & gulmorot. Filea/dela grapefrukt och lägg ut i salladen. 6. Servera salladen, quinoa, kikärter och dressingen var för sig.
Bygg din tallrik (gärna skål) med quinoa i botten, sedan ett lager råkostsallad, toppa med kikärter och ringla dressingen över.