Rårakor på sötpotatis och parmesan med fräsch kålsallad
Rårakor på sötpotatis och parmesan med fräsch kålsallad
Rårakor på sötpotatis och parmesan med fräsch kålsallad
Rårakor på sötpotatis och parmesan med fräsch kålsallad
Rårakor på sötpotatis och parmesan med fräsch kålsallad
Rårakor på sötpotatis och parmesan med fräsch kålsallad

Rårakor på sötpotatis och parmesan med fräsch kålsallad

549934170390007
Kålsallad1 kålrabbi1 äpple1 fp strimlad rödkål, 200 g2 msk olivolja1 citron2 tsk dijonsenap1 tsk honung2 krm saltRårakor2 sötpotatisar2 ägg1 fp riven parmesan, 50 g2 msk majsstärkelse½ tsk salt2 krm svartpeppar1 fp quinoa, 250 g Dressing1 fp gräddfil, 3 dl½ tsk spiskummin1 msk vatten1 krm salt1 vitlöksklyfta
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram serveringsskål, kastrull, bunke, ugnsplåt med bakplåtspapper och en skål.2. Kålsallad: Skär kålrabbi och äpple i tunna stavar. Blanda strimlad rödkål med kålrabbin, äpplet, olivolja, saften från citron, dijonsenap, honung och salt i serveringsskålen.3. Rårakor: Grovriv sötpotatisar. Blanda sötpotatisen med ägg, riven parmesan, majsstärkelse, salt och svartpeppar i bunken. Klicka ut smeten till små rårakor ca ½ cm tjocka och 6 cm i diameter på plåten. Sätt plåten mitt i ugnen i 15–20 min.4. Koka quinoa enligt anvisningarna på förpackningen.5. Dressing: Blanda gräddfil med spiskummin, vatten, salt och pressad vitlök i skålen.6. Servera rårakorna tillsammans med quinoan, kålsalladen och dressingen.