Rårakor på sötpotatis och parmesan med fräsch kålsallad
Rårakor på sötpotatis och parmesan med fräsch kålsallad
Rårakor på sötpotatis och parmesan med fräsch kålsallad

Rårakor på sötpotatis och parmesan med fräsch kålsallad

549934170390007
Kålsallad1 kålrabbi1 äpple1 fp strimlad rödkål, 250 g2 msk olivolja1 citron2 tsk dijonsenap1 tsk honung2 krm saltRårakor2 sötpotatisar2 ägg1 fp riven parmesan, 50 g2 msk majsstärkelse½ tsk salt2 krm svartpeppar4 port. valfritt gryn (gärna matvete), ca 60 gram/ portionYoghurtdressing1 fp matyoghurt, 2 dl½ tsk spiskummin1 msk vatten1 krm salt1 vitlöksklyfta
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram serveringsskål, kastrull med lock, bunke, ugnsplåt med bakplåtspapper och en skål. 2. Kålsallad: Skär kålrabbi och äpple i tunna stavar. Blanda strimlad rödkål med kålrabbin, äpplet, olivolja, saften från citron, dijonsenap, honung och salt i skålen. 3. Rårakor: Grovriv sötpotatisar. Blanda sötpotatisen med ägg, riven parmesan, majsstärkelse, salt och svartpeppar. Klicka ut smeten till små rårakor ca ½ cm tjocka och 6 cm i diameter på plåten. Sätt plåten mitt i ugnen i 15–20 min. 4. Koka valfritt gryn (gärna matvete). 5. Yoghurtdressing: Blanda matyoghurt med spiskummin, vatten, salt och pressad vitlöksklyfta i skålen. 6. Servera rårakorna tillsammans med grynen, kålsalladen och yoghurtdressingen.