





Rårakor på sötpotatis och parmesan med fräsch kålsallad
749274121240003Kålsallad1 äpple1 fp strimlad rödkål, 200 g2 msk olivolja1 tsk vitvinsvinäger2 tsk dijonsenap1 tsk honung2 krm salt1 fp emmervete, 125 g Rårakor1 sötpotatis1 ägg1 fp riven parmesan, 50 g1 msk majsstärkelse1 krm salt1 krm svartpepparYoghurtdressing1 fp matyoghurt, 2 dl½ tsk spiskummin1 vitlöksklyfta
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en serveringsskål, kastrull, bunke, ugnsplåt med bakplåtspapper och skål.2. Kålsallad: Skär äpple i tunna stavar. Blanda strimlad rödkål med äpplet, olivolja, vitvinsvinäger, dijonsenap, honung och salt i serveringsskålen.3. Koka emmervete enligt anvisningarna på förpackningen.4. Rårakor: Grovriv sötpotatis och blanda med ägg, riven parmesan, majsstärkelse, salt och svartpeppar i bunken. Klicka ut smeten till små rårakor ca ½ cm tjocka och 6 cm i diameter på plåten. Sätt plåten mitt i ugnen i 15–20 min.5. Yoghurtdressing: Blanda matyoghurt med spiskummin och pressad vitlök i skålen.6. Servera rårakorna tillsammans med grynen, kålsalladen och yoghurtdressingen.