


Rårakor på sötpotatis och parmesan med fräsch kålsallad
7492741212400032 port. valfritt grynKålsallad:1 äpple1 fp strimlad rödkål, 250 g2 msk olivolja1 tsk vitvinsvinäger2 tsk dijonsenap1 tsk honung2 krm saltRårakor:1 sötpotatis1 ägg1 fp riven parmesan, 50 g1 msk majsstärkelse1 krm salt1 krm svartpepparYoghurtdressing:1 fp matyoghurt, 1,5 dl½ tsk spiskummin1 vitlöksklyfta
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en serveringsskål, kastrull, bunke, ugnsplåt, bakplåtspapper och skål. 2. Kålsallad: Skär äpple i tunna stavar. Blanda strimlad rödkål med äpplet, olivolja, vitvinsvinäger, dijonsenap, honung och salt i serveringsskålen. 3. Koka valfritt gryn (gärna matvete) i kastrullen enligt anvisningarna på förpackningen. 4. Rårakor: Grovriv sötpotatis. Blanda sötpotatisen med ägg, riven parmesan, majsstärkelse, salt och svartpeppar i bunken. Klicka ut smeten till små rårakor ca ½ cm tjocka och 6 cm i diameter på plåten. Sätt plåten mitt i ugnen i 15–20 min. 5. Yoghurtdressing: Blanda matyoghurt med spiskummin och pressad vitlöksklyfta i skålen. 6. Servera rårakorna tillsammans med grynen, kålsalladen och yoghurtdressingen.