Rårakor på sötpotatis och parmesan med fräsch kålsallad
Rårakor på sötpotatis och parmesan med fräsch kålsallad
Rårakor på sötpotatis och parmesan med fräsch kålsallad

Rårakor på sötpotatis och parmesan med fräsch kålsallad

749274121240003
2 port. valfritt grynKålsallad:1 äpple1 fp strimlad rödkål, 250 g2 msk olivolja1 tsk vitvinsvinäger2 tsk dijonsenap1 tsk honung2 krm saltRårakor:1 sötpotatis1 ägg1 fp riven parmesan, 50 g1 msk majsstärkelse1 krm salt1 krm svartpepparYoghurtdressing:1 fp matyoghurt, 1,5 dl½ tsk spiskummin1 vitlöksklyfta
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en serveringsskål, kastrull, bunke, ugnsplåt, bakplåtspapper och skål. 2. Kålsallad: Skär äpple i tunna stavar. Blanda strimlad rödkål med äpplet, olivolja, vitvinsvinäger, dijonsenap, honung och salt i serveringsskålen. 3. Koka valfritt gryn (gärna matvete) i kastrullen enligt anvisningarna på förpackningen. 4. Rårakor: Grovriv sötpotatis. Blanda sötpotatisen med ägg, riven parmesan, majsstärkelse, salt och svartpeppar i bunken. Klicka ut smeten till små rårakor ca ½ cm tjocka och 6 cm i diameter på plåten. Sätt plåten mitt i ugnen i 15–20 min. 5. Yoghurtdressing: Blanda matyoghurt med spiskummin och pressad vitlöksklyfta i skålen. 6. Servera rårakorna tillsammans med grynen, kålsalladen och yoghurtdressingen.