Ratatouille med bakad grillost
Ratatouille med bakad grillost
Ratatouille med bakad grillost
Ratatouille med bakad grillost
Ratatouille med bakad grillost
Ratatouille med bakad grillost

Ratatouille med bakad grillost

449174545630006
Grönsaker1 gul lök1 aubergine2 paprikor1 fp basilika, 20 gRatatouille2 msk olivolja2 vitlöksklyftor2 msk tomatpuré2 tsk paprikapulver1 tsk spiskummin1 tsk timjan1 tsk oregano½ tsk svartpeppar1 fp konserverade körsbärstomater, 400 g1 ½ dl vatten½ msk buljongpulver (alt. 1 tärning)½ tsk salt½ msk honung1 fp grillost, 200 gBasmatiris1 fp basmatiris, 150 g3 dl vatten2 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225° grill. Ta fram en traktörpanna och kastrull.2. Grönsaker: Strimla gul lök, skär aubergine i 2 cm stora tärningar och paprikor i 2 cm stora bitar. Strimla stjälkarna från basilika, spara bladen till garnering!3. Ratatouille: Hetta upp pannan med olivolja och fräs grönsakerna på hög värme i 4 min. Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré, paprikapulver, spiskummin, timjan, oregano och svartpeppar. Fräs i ytterligare 2 min.4. Ratatouille forts.: Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten, buljongpulver, salt och honung i pannan. Låt småkoka under lock i 10–15 min.5. Skölj riset i kallt vatten. Koka upp ris, vatten och salt i kastrullen. Sänk värmen något och låt sjuda i ca 12 min under lock.6. Ratatouille forts.: Skär grillost i 4 skivor. Fördela skivorna över ratatouillen och sätt pannan högt upp i ugnen i ca 10 min tills grillosten fått fin gyllenbrun färg.7. Ta ut ratatouillen från ugnen och dekorera med basilikabladen. Servera tillsammans med riset.