Ratatouille med bakad grillost
449174545630006Grönsaker1 gul lök1 aubergine2 paprikor1 fp basilika, 20 gRatatouille2 msk olivolja2 vitlöksklyftor2 msk tomatpuré2 tsk paprikapulver1 tsk spiskummin1 tsk timjan1 tsk oregano½ tsk svartpeppar1 fp konserverade körsbärstomater, 400 g1 ½ dl vatten½ msk buljongpulver (alt. 1 tärning)½ tsk salt½ msk honung1 fp grillost, 200 gBasmatiris1 fp basmatiris, 150 g3 dl vatten2 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225° grill. Ta fram en traktörpanna och kastrull.2. Grönsaker: Strimla gul lök, skär aubergine i 2 cm stora tärningar och paprikor i 2 cm stora bitar. Strimla stjälkarna från basilika, spara bladen till garnering!3. Ratatouille: Hetta upp pannan med olivolja och fräs grönsakerna på hög värme i 4 min. Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré, paprikapulver, spiskummin, timjan, oregano och svartpeppar. Fräs i ytterligare 2 min.4. Ratatouille forts.: Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten, buljongpulver, salt och honung i pannan. Låt småkoka under lock i 10–15 min.5. Skölj riset i kallt vatten. Koka upp ris, vatten och salt i kastrullen. Sänk värmen något och låt sjuda i ca 12 min under lock.6. Ratatouille forts.: Skär grillost i 4 skivor. Fördela skivorna över ratatouillen och sätt pannan högt upp i ugnen i ca 10 min tills grillosten fått fin gyllenbrun färg.7. Ta ut ratatouillen från ugnen och dekorera med basilikabladen. Servera tillsammans med riset.