


Ratatouille med bakad grillost
4491745456300062 port. valfritt ris eller grynGrönsaker:1 gul lök1 aubergine1 gul paprika1 röd paprika1 fp basilika, 20 gRatatouille:2 msk olivolja2 vitlöksklyftor2 msk tomatpuré2 tsk paprikapulver1 tsk spiskummin1 tsk timjan1 tsk oregano½ tsk svartpeppar1 fp konserverade körsbärstomater, 400 g1 ½ dl vatten½ msk buljongpulver (alt. 1 tärning)½ tsk salt½ msk honung1 fp grillost, 200 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225° grill. Ta fram en traktörpanna och kastrull. 2. Grönsaker: Strimla gul lök. Skär aubergine i 2 cm stora tärningar. Skär gul och röd paprika i 2 cm stora bitar. Strimla stjälkarna från basilika, spara bladen till garnering! 3. Ratatouille: Hetta upp pannan med olivolja. Fräs grönsakerna på hög värme 4 min. Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré, paprikapulver, spiskummin, timjan, oregano och svartpeppar. Fräs ytterligare 2 min. 4. Ratatouille forts.: Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten, buljongpulver, salt och honung i pannan. Låt småkoka under lock i 10–15 min. 5. Koka valfritt ris eller gryn. 6. Ratatouille forts.: Skär grillost i 4 skivor. Fördela skivorna över ratatouillen och sätt pannan högt upp i ugnen i ca 10 min tills grillosten fått fin gyllenbrun färg. 7. Ta ut ratatouillen från ugnen och dekorera med basilikabladen. Servera tillsammans med riset/grynen.