Ratatouille med bakad grillost
Ratatouille med bakad grillost
Ratatouille med bakad grillost
Ratatouille med bakad grillost
Ratatouille med bakad grillost
Ratatouille med bakad grillost

Ratatouille med bakad grillost

949764275030008
Grönsaker:1 gul lök1 zucchini1 aubergine2 paprikor1 fp basilika, 20 gRatatouille:2 msk olivolja2 vitlöksklyftor2 msk tomatpuré2 tsk paprikapulver1 tsk spiskummin1 tsk timjan1 tsk oregano½ tsk svartpeppar2 fp konserverade körsbärstomater, 800 g1 dl vatten1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)½ tsk salt1 msk honung2 fp grillost, 400 gBasmatiris1 fp basmatiris, 300 g6 dl vatten½ tsk salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225° grill. Ta fram en traktörpanna och kastrull.2. Grönsaker: Strimla gul lök. Skär zucchini och aubergine i 2 cm stora tärningar. Skär paprikor i 2 cm stora bitar. Strimla stjälkarna från basilika, spara bladen till garnering!3. Ratatouille: Hetta upp pannan med olivolja. Fräs grönsakerna på hög värme i 4 min. Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré, paprikapulver, spiskummin, timjan, oregano och svartpeppar i pannan. Fräs i ytterligare 2 min.4. Ratatouille forts.: Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten, buljongpulver, salt och honung i pannan. Låt småkoka under lock i 10–15 min.5. Skölj riset i kallt vatten. Koka upp ris, vatten och salt i kastrullen. Sänk värmen något och låt sjuda i ca 12 min under lock.6. Ratatouille forts.: Skiva grillost i 8 st skivor. Fördela skivorna över ratatouillen och sätt pannan högt upp i ugnen i ca 10 min tills grillosten fått fin gyllenbrun färg.7. Ta ut ratatouillen från ugnen och dekorera med basilikabladen. Servera tillsammans med riset.