


Ratatouille med bakad grillost
9497642750300084 port. valfritt ris eller grynGrönsaker:1 gul lök1 zucchini1 aubergine1 gul paprika1 röd paprika1 fp basilika, 20 gRatatouille:2 msk olivolja2 vitlöksklyftor2 msk tomatpuré2 tsk paprikapulver1 tsk spiskummin1 tsk timjan1 tsk oregano½ tsk svartpeppar2 fp konserverade körsbärstomater, 800 g1 dl vatten1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)½ tsk salt1 msk honung2 fp grillost, 400 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225° grill. Ta fram en traktörpanna och kastrull. 2. Grönsaker: Strimla gul lök. Skär zucchini och aubergine i 2 cm stora tärningar. Skär gul och röd paprika i 2 cm stora bitar. Strimla stjälkarna från basilika, spara bladen till garnering! 3. Ratatouille: Hetta upp pannan med olivolja. Fräs grönsakerna på hög värme 4 min. Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré, paprikapulver, spiskummin, timjan, oregano och svartpeppar i pannan. Fräs i ytterligare 2 min. 4. Ratatouille forts.: Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten, buljongpulver, salt och honung i pannan. Låt småkoka under lock i 10–15 min. 5. Koka valfritt ris eller gryn. 6. Ratatouille forts.: Skiva grillost i 8 st skivor. Fördela skivorna över ratatouillen och sätt pannan högt upp i ugnen i ca 10 min tills grillosten fått fin gyllenbrun färg. 7. Ta ut ratatouillen från ugnen och dekorera med basilikabladen. Servera tillsammans med riset/grynen.