Rice bowl med knaprig grillost och sojastekt kål
Rice bowl med knaprig grillost och sojastekt kål
Rice bowl med knaprig grillost och sojastekt kål

Rice bowl med knaprig grillost och sojastekt kål

549984460720004
1 fp basmatiris, 300 g4 st äggGrönsaker:1 kålrabbi1 fp rädisor, 125 gChilicrème:1 fp matyoghurt, 2 dl 1 ½ tsk sambal oelekSojastekt kål:1 msk neutral olja1 fp kålmix grönkål/rödkål, 325 g1 vitlöksklyfta2 msk japansk soja1 msk lag från inlagd ingefära½ tsk saltKnaprig grillost:1 fp grillost, 200 g1 msk neutral olja½ fp inlagd ingefära, 95 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram fyra skålar, två kastruller och en stekpanna. Koka upp vatten i ena kastrullen. 2. Lägg ägg i kastrullen med kokande vatten och koka 6-8 min. 3. Koka basmatiris i andra kastrullen enligt anvisningarna på förpackningen. 4. Grönsaker: Kvarta rädisor, tärna kålrabbi och lägg i varsin skål. 5. Chilicrème: Blanda matyoghurt med sambal oelek i tredje skålen. 6. Sojastekt kål: Hetta upp pannan med neutral olja och stek kålmix grönkål/rödkål, pressad vitlöksklyfta, japansk soja, lag från den inlagda ingefäran och salt på medelhög värme i ca 5 min. Häll över i den fjärde skålen. Spara stekpannan till nästa steg. 7. Knaprig grillost: Skär grillost i 2 cm stora tärningar. Hetta upp pannan med neutral olja, stek ostbitarna knapriga på medelhög värme ca 4 min.8. Skala och dela äggen. Lägg riset i 4 skålar. Toppa riset med kålen, rädisorna, grillosten och ägghalvorna. Servera chilicrèmen och avrunnen inlagd ingefära vid sidan av.