


Rice bowl med knaprig grillost och sojastekt kål
5499844607200041 fp basmatiris, 300 g4 st äggGrönsaker:1 kålrabbi1 fp rädisor, 125 gChilicrème:1 fp matyoghurt, 2 dl 1 ½ tsk sambal oelekSojastekt kål:1 msk neutral olja1 fp kålmix grönkål/rödkål, 325 g1 vitlöksklyfta2 msk japansk soja1 msk lag från inlagd ingefära½ tsk saltKnaprig grillost:1 fp grillost, 200 g1 msk neutral olja½ fp inlagd ingefära, 95 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram fyra skålar, två kastruller och en stekpanna. Koka upp vatten i ena kastrullen. 2. Lägg ägg i kastrullen med kokande vatten och koka 6-8 min. 3. Koka basmatiris i andra kastrullen enligt anvisningarna på förpackningen. 4. Grönsaker: Kvarta rädisor, tärna kålrabbi och lägg i varsin skål. 5. Chilicrème: Blanda matyoghurt med sambal oelek i tredje skålen. 6. Sojastekt kål: Hetta upp pannan med neutral olja och stek kålmix grönkål/rödkål, pressad vitlöksklyfta, japansk soja, lag från den inlagda ingefäran och salt på medelhög värme i ca 5 min. Häll över i den fjärde skålen. Spara stekpannan till nästa steg. 7. Knaprig grillost: Skär grillost i 2 cm stora tärningar. Hetta upp pannan med neutral olja, stek ostbitarna knapriga på medelhög värme ca 4 min.8. Skala och dela äggen. Lägg riset i 4 skålar. Toppa riset med kålen, rädisorna, grillosten och ägghalvorna. Servera chilicrèmen och avrunnen inlagd ingefära vid sidan av.