Rice bowl med knaprig grillost och sojastekt kål
Rice bowl med knaprig grillost och sojastekt kål
Rice bowl med knaprig grillost och sojastekt kål

Rice bowl med knaprig grillost och sojastekt kål

849094736310006
1 fp basmatiris, 150 g2 st äggGrönsaker:1 fp rädisor, 125 gChilicrème:1 fp matyoghurt, 1 ½ dl 1 ½ tsk sambal oelekSojastekt kål:1 msk neutral olja½ fp kålmix grönkål/rödkål, ca 160 g1 vitlöksklyfta1 msk japansk soja½ msk lag från inlagd ingefära2 krm saltKnaprig grillost:1 fp grillost, 200 g1 msk neutral olja½ fp inlagd ingefära, 95 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram tre skålar, två kastruller och en stekpanna. Koka upp vatten i ena kastrullen. 2. Lägg ägg i kastrullen med kokande vatten och koka 6-8 min. 3. Koka basmatiris i andra kastrullen enligt anvisningarna på förpackningen. 4. Grönsaker: Kvarta rädisor och lägg i skålen. 5. Chilicrème: Blanda matyoghurt med sambal oelek i skålen. 6. Sojastekt kål: Hetta upp pannan med neutral olja och stek kålmix grönkål/rödkål, pressad vitlöksklyfta, japansk soja, lag från den inlagda ingefäran och salt på medelhög värme i ca 5 min. Häll över i skålen. Spara stekpannan till nästa steg. 7. Knaprig grillost: Skär grillost i 2 cm stora tärningar. Hetta upp pannan med neutral olja och stek ostbitarna knapriga på medelhög värme i ca 4 min.8. Skala och dela äggen. Lägg riset i 2 serveringsskålar. Toppa riset med kålen, rädisorna, grillosten och ägghalvorna. Servera chilicrèmen och avrunnen inlagd ingefära vid sidan av.