Rice bowl med knaprig grillost och sojastekt kål
8490947363100061 fp basmatiris, 150 g2 st äggGrönsaker:1 fp rädisor, 125 gChilicrème:1 fp matyoghurt, 1 ½ dl 1 ½ tsk sambal oelekSojastekt kål:1 msk neutral olja½ fp kålmix grönkål/rödkål, ca 160 g1 vitlöksklyfta1 msk japansk soja½ msk lag från inlagd ingefära2 krm saltKnaprig grillost:1 fp grillost, 200 g1 msk neutral olja½ fp inlagd ingefära, 95 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram tre skålar, två kastruller och en stekpanna. Koka upp vatten i ena kastrullen. 2. Lägg ägg i kastrullen med kokande vatten och koka 6-8 min. 3. Koka basmatiris i andra kastrullen enligt anvisningarna på förpackningen. 4. Grönsaker: Kvarta rädisor och lägg i skålen. 5. Chilicrème: Blanda matyoghurt med sambal oelek i skålen. 6. Sojastekt kål: Hetta upp pannan med neutral olja och stek kålmix grönkål/rödkål, pressad vitlöksklyfta, japansk soja, lag från den inlagda ingefäran och salt på medelhög värme i ca 5 min. Häll över i skålen. Spara stekpannan till nästa steg. 7. Knaprig grillost: Skär grillost i 2 cm stora tärningar. Hetta upp pannan med neutral olja och stek ostbitarna knapriga på medelhög värme i ca 4 min.8. Skala och dela äggen. Lägg riset i 2 serveringsskålar. Toppa riset med kålen, rädisorna, grillosten och ägghalvorna. Servera chilicrèmen och avrunnen inlagd ingefära vid sidan av.