Risotto med färskost och stekt svamp
Risotto med färskost och stekt svamp
Risotto med färskost och stekt svamp
Risotto med färskost och stekt svamp
Risotto med färskost och stekt svamp
Risotto med färskost och stekt svamp

Risotto med färskost och stekt svamp

449774449540004
Risotto4 dl vatten1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning) 1 gul lök½ vitlöksklyfta1 msk olivolja1 msk smör1 fp arborioris, 150 g½ flaska matlagningsvin, 125 ml2 krm salt1 fp färskost vitlök & örter, 150 gStekta svamp1 fp champinjoner, 250 g1 msk smör1 krm salt1 krm svartpeppar½ vitlöksklyftaTopping1 fp ruccola, 65 g 
0 kr
1. Förbered: Ta fram en traktörpanna, stekpanna och en kastrull.2. Koka upp vatten och buljongpulver i kastrullen.3. Risotto: Hacka gul lök och vitlök. Hetta upp traktörpannan med olivolja och smör, stek ris, löken och vitlöken på medelhög värme i 3-4 min under omrörning. Tillsätt matlagningsvinet, salt och låt koka in. Tillsätt sedan den varma buljongen i 3 omgångar. Låt risotton småkoka i ca 20 min, rör om då och då.4. Stekt svamp: Kvarta champinjoner. Hetta upp stekpannan med smör och stek svampen på medelhög värme 3-4 min. Krydda med salt, svartpeppar och pressad vitlök.5. Risotto forts: När buljongen kokat in och riskornen börjar bli mjuka är det dags att vända ner färskosten. Provsmaka så att riset känns klart, lite tuggmotstånd vill man ha.6. Servera risotton direkt ur traktörpannan. Toppa med den stekta svampen och ruccola!