Risotto med färskost och stekt svamp
Risotto med färskost och stekt svamp
Risotto med färskost och stekt svamp
Risotto med färskost och stekt svamp
Risotto med färskost och stekt svamp
Risotto med färskost och stekt svamp

Risotto med färskost och stekt svamp

349374029860006
Risotto8 dl vatten2 msk buljongpulver (alt. 2 tärningar)1 gul lök1 vitlöksklyfta2 msk olivolja1 msk smör1 fp arborioris, 300 g1 flaska matlagningsvin, 250 ml½ tsk salt1 fp färskost vitlök & örter, 150 gStekta grönsaker1 fp champinjoner, 250 g1 broccoli2 msk smör2 krm salt1 krm svartpeppar1 vitlöksklyftaTopping1 fp ruccola, 65 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en traktörpanna, stekpanna och en kastrull.2. Koka upp vatten och buljongpulver i kastrullen.3. Risotto: Hacka gul lök och vitlök. Hetta upp traktörpannan med olivolja och smör, stek ris, löken och vitlöken på medelhög värme 3-4 min under omrörning. Tillsätt matlagningsvin, salt och låt koka in. Tillsätt sedan den varma buljongen i 3 omgångar. Låt risotton småkoka i ca 20 min, rör om då och då.4. Stekta grönsaker: Kvarta champinjoner, skär broccoli i buketter och bitar. Hetta upp stekpannan med smör och stek grönsakerna på medelhög värme 3-4 min. Krydda med salt, svartpeppar och pressad vitlök.5. Risotto forts: När buljongen kokat in och riskornen börjar bli mjuka är det dags att vända ner färskosten. Provsmaka så att riset känns klart, lite tuggmotstånd vill man ha.6. Servera risotton direkt ur traktörpannan. Toppa med de stekta grönsakerna och ruccola !