Risotto med räkor, saffran och körsbärstomater
Risotto med räkor, saffran och körsbärstomater
Risotto med räkor, saffran och körsbärstomater

Risotto med räkor, saffran och körsbärstomater

349494382770005
Risotto8 dl vatten2 msk buljongpulver (alt. 2 tärningar)1 gul lök1 vitlöksklyfta2 msk olivolja1 msk smör1 fp arborioris, 300 g1 fp saffran, 0.5 g1 msk tomatpuré1 flaska matlagningsvin, 250 ml½ tsk salt1 fp körsbärstomater, 250 g1 fp riven parmesan, 50 g 1 tsk sambal oelek 1 fp räkor, ca 540 g1 fp babyspenat, 65 g
0 kr (99 kr)
1. Förbered: Ta fram en kastrull och traktörpanna.2. Koka upp vatten och buljongpulver i kastrullen.3. Risotto: Hacka gul lök och vitlök. Hetta upp traktörpannan med olivolja och smör och fräs riset, saffran, tomatpuré och löken på medelhög värme i 3-4 min under omrörning. Tillsätt matlagningsvin, salt och låt koka in i 2 min. Tillsätt sedan den varma buljongen i 3 omgångar. Låt risotton småkoka ca 15-20 min, rör om då och då.4. Risotto forts: Halvera körsbärstomater. När du hällt på all buljong och riskornen börjar bli mjuka är det dags att vända ner riven parmesan, tomater och sambal oelek. Provsmaka så att riset känns klart, lite tuggmotstånd vill man ha. 5. Häll av räkor och pressa ur laken. Servera risotton direkt ur traktörpannan. Toppa med räkorna och babyspenat!