Risotto med räkor, saffran och körsbärstomater
Risotto med räkor, saffran och körsbärstomater
Risotto med räkor, saffran och körsbärstomater
Risotto med räkor, saffran och körsbärstomater
Risotto med räkor, saffran och körsbärstomater
Risotto med räkor, saffran och körsbärstomater

Risotto med räkor, saffran och körsbärstomater

749594918460007
Risotto5-6 dl vatten1 msk vitvinsvinäger1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)½ - 1 gul lök1 vitlöksklyfta1 msk olivolja1 msk smör1 fp arborioris, 150 g1 fp saffran, 0.5 g½ msk tomatpuré2 krm salt1 fp körsbärstomater, 250 g1 fp riven parmesan, 50 g½ tsk sambal oelek1 fp räkor, 400 g1 fp babyspenat, 65 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull och traktörpanna.2. Koka upp vatten, vinäger och buljongpulver i kastrullen.3. Risotto: Hacka gul lök och vitlök. Hetta upp traktörpannan med olivolja och smör och fräs riset, saffran, tomatpuré och löken på medelhög värme i 3-4 min under omrörning. Tillsätt sedan salt och den varma buljongen i 3 omgångar. Låt risotton småkoka ca 20 min, rör om då och då.4. Risotto forts: Halvera körsbärstomater. När du hällt på all buljong och riskornen börjar bli mjuka är det dags att vända ner riven parmesan, tomaterna och sambal oelek. Provsmaka så att riset känns klart, lite tuggmotstånd vill man ha.5. Häll av räkor och pressa ur laken. Servera risotton direkt ur traktörpannan. Toppa med räkorna och babyspenat!