Risotto med svamp, gravad tomat och basilika
Risotto med svamp, gravad tomat och basilika
Risotto med svamp, gravad tomat och basilika

Risotto med svamp, gravad tomat och basilika

849975795990006
1 l vatten1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)Stekt svamp1 fp champinjoner, 250 g2 msk neutral olja½ tsk salt1 krm svartpeppar1 vitlöksklyftaRisotto1 gul lök1 vitlöksklyfta4 msk olivolja1 fp arborioris, 150 g1 fp riven hårdost, 50 g50 g smör2 krm salt½ citronGravad tomat1 fp körsbärstomater, 250 g1 fp basilika, 20 g1 tsk salt1 ½ msk socker
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, stekpanna, traktörpanna, salladsskål och liten bunke.2. Koka upp vatten med buljongpulver i kastrullen. Låt sedan sjuda på svag värme.3. Stekt svamp: Kvarta champinjoner. Hetta upp stekpannan med neutral olja och stek svampen gyllenbrun på medelhög värme i ca 8 min. Tillsätt salt, svartpeppar, pressad vitlök och stek i ytterligare 2 min.4. Risotto: Hacka gul lök och vitlök. Hetta upp traktörpannan med olivolja. Stek riset, löken och vitlöken på medelhög värme i ca 3-4 min under omrörning utan att det får färg. Tillsätt den varma buljongen i 3 omgångar. Låt risotton koka strax under 20 min, rör om då och då.5. Gravad tomat: Kvarta tomater, hacka basilika och lägg i salladsskålen. Tillsätt salt, socker och blanda. Ställ åt sidan.6. Risotto fortsättning: Efter ca 20 min när buljongen kokat in och riskornen börjar bli mjuka, stäng av värmen och vänd ner riven ost, smör, salt, rivet citronskal och citronsaft från en ½ citron. Tillsätt sedan de gravade tomaterna och blanda runt.7. Servera risotton direkt ur traktörpannan och toppa med den stekta svampen.