





Röd curry med linser och limesyrad gurka
9494254429400001 fp basmatiris, 300 gRöd curry med linser1 fp palsternacka, 300 g1 gul lök 1 paprika2 msk neutral olja½-1 fp röd currypasta, 110 g1 krm salt1 fp gröna linser, 380 g 1 fp krossade tomater, 400 g1 fp kokosgrädde, 250 mlLimesyrad gurka och rädisor2 minigurkor1 fp rädisor, 125g1 lime1 msk honung1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Ta fram en traktörpanna eller wokpanna, en skål och en kastrull.2. Koka basmatiris enligt anvisningarna på förpackningen. 3. Röd curry med linser: Skala och skär palsternacka i slantar. Grovhacka lök. Skär paprika i stora bitar. Hetta upp neutral olja i en traktör- eller wokpanna. Tillsätt lök, palsternacka, paprika och fräs på hög värme i ca 3 min. Tillsätt röd currypasta, salt och fräs i ytterligare 1 min. 4. Röd curry forts: Häll av och skölj linser. Tillsätt linser, krossade tomater och kokosgrädde i grytan. Vrid ner värmen och låt curryn småkoka 5 min. 5. Limesyrad gurka och rädisor: Dela gurkan i ojämna bitar (ca 2-3 cm). Halvera rädisor. Lägg allt i skålen och tillsätt saften från lime, honung och salt. Blanda runt.6. Servera currygrytan med riset och de syrade tillbehören!