Röd curry med linser och limesyrad gurka
Röd curry med linser och limesyrad gurka
Röd curry med linser och limesyrad gurka
Röd curry med linser och limesyrad gurka
Röd curry med linser och limesyrad gurka
Röd curry med linser och limesyrad gurka

Röd curry med linser och limesyrad gurka

949425442940000
1 fp basmatiris, 300 gRöd curry med linser1 fp palsternacka, 300 g1 gul lök 1 paprika2 msk neutral olja½-1 fp röd currypasta, 110 g1 krm salt1 fp gröna linser, 380 g 1 fp krossade tomater, 400 g1 fp kokosgrädde, 250 mlLimesyrad gurka och rädisor2 minigurkor1 fp rädisor, 125g1 lime1 msk honung1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Ta fram en traktörpanna eller wokpanna, en skål och en kastrull.2. Koka basmatiris enligt anvisningarna på förpackningen.3. Röd curry med linser: Skala och skär palsternacka i slantar. Grovhacka lök. Skär paprika i stora bitar. Hetta upp neutral olja i en traktör- eller wokpanna. Tillsätt löken, palsternackan, paprikan och fräs på hög värme i ca 3 min. Tillsätt röd currypasta, salt och fräs i ytterligare 1 min.4. Röd curry forts: Häll av och skölj linser. Tillsätt linserna, krossade tomater och kokosgrädde i grytan. Vrid ner värmen och låt curryn småkoka 5 min.5. Limesyrad gurka och rädisor: Dela gurka i ojämna bitar (ca 2-3 cm). Halvera rädisor. Lägg allt i skålen och tillsätt saften från lime, honung och salt. Blanda runt.6. Servera currygrytan med riset och de syrade tillbehören!