




Rosmarinkyckling med citronpotatis
149094289160007Citronpotatis och kyckling1 citron1 fp smått och gott potatis, 900 g3 msk olivolja 1 tsk salt (potatis)½ msk rosmarin1 msk kinesisk soja½ tsk salt (kyckling)2 krm svartpeppar1 fp kycklingklubbor, 4 stSås1 fp crème fraiche, 2 dl1 tsk dragon2 krm salt Sallad1 paprika1 fp strimlade morötter, 250 g 1 msk olivolja½ msk vitvinsvinäger1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°.Ta fram en bunke, ugnsplåt med bakplåtspapper och två skålar. 2. Citronpotatis och kyckling: Skiva citron. Blanda potatis, citronskivor, 1 msk olivolja och salt på ena sidan av plåten. Blanda rosmarin, 2 msk olivolja, kinesisk soja, salt och svartpeppar i bunken och vänd ner kycklingklubbor. Lägg kycklingen på andra sidan av plåten. Stek i mitten av ugnen i ca 35 min. 3. Sås: Blanda crème fraiche, dragon och salt i skålen. 4. Sallad: Skär paprika i mindre bitar och blanda med strimlad morot, olivolja, vitvinsvinäger och salt i skålen. 5. Servera kycklingklubborna med potatisen, citronen, såsen och salladen.