Rosmarinkyckling med citronpotatis
Rosmarinkyckling med citronpotatis
Rosmarinkyckling med citronpotatis
Rosmarinkyckling med citronpotatis
Rosmarinkyckling med citronpotatis
Rosmarinkyckling med citronpotatis
Rosmarinkyckling med citronpotatis
Rosmarinkyckling med citronpotatis

Rosmarinkyckling med citronpotatis

149094289160007
Citronpotatis och kyckling1 citron1 fp smått och gott potatis, 900 g3 msk olivolja 1 tsk salt (potatis)½ msk rosmarin1 msk kinesisk soja½ tsk salt (kyckling)2 krm svartpeppar1 fp kycklingklubbor, 4 stSås1 fp crème fraiche, 2 dl1 tsk dragon2 krm salt Sallad1 paprika1 fp strimlade morötter, 250 g 1 msk olivolja½ msk vitvinsvinäger1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°.Ta fram en bunke, ugnsplåt med bakplåtspapper och två skålar.2. Citronpotatis och kyckling: Skiva citron. Blanda potatis, citronskivor, 1 msk olivolja och salt på ena sidan av plåten. Blanda rosmarin, 2 msk olivolja, kinesisk soja, salt och svartpeppar i bunken och vänd ner kycklingklubbor. Lägg kycklingen på andra sidan av plåten. Stek i mitten av ugnen i ca 35 min.3. Sås: Blanda crème fraiche, dragon och salt i den ena skålen.4. Sallad: Skär paprika i mindre bitar och blanda med strimlad morot, olivolja, vitvinsvinäger och salt i den andra skålen.5. Servera kycklingklubborna med potatisen, citronen, såsen och salladen.