Rosmarinkyckling med citronpotatis
Rosmarinkyckling med citronpotatis
Rosmarinkyckling med citronpotatis
Rosmarinkyckling med citronpotatis
Rosmarinkyckling med citronpotatis
Rosmarinkyckling med citronpotatis

Rosmarinkyckling med citronpotatis

249325766730000
Citronpotatis och kyckling1 citron1 fp potatis, 450 g2 msk olivolja ½ tsk salt (potatis)½ msk kinesisk soja1 tsk rosmarin½ tsk salt (kyckling)2 krm svartpeppar1 fp kycklingklubbor, 2 stSås1 fp crème fraiche, 2 dl1 tsk dragon2 krm salt Sallad1 paprika1 fp morötter, 300 g 1 msk olivolja½ msk vitvinsvinäger1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°.Ta fram en bunke, ugnsplåt med bakplåtspapper och två skålar.2. Citronpotatis och kyckling: Skiva citron. Blanda potatis, citronskivor, 1 msk olivolja och salt på ena sidan av plåten. Blanda 1 msk olivolja, kinesisk soja, rosmarin, salt och svartpeppar i bunken och vänd ner kycklingklubbor. Lägg kycklingen på andra sidan av plåten. Stek i mitten av ugnen i ca 35 min.3. Sås: Blanda crème fraiche, dragon och salt i den ena skålen.4. Sallad: Skär paprika i mindre bitar och grovriv morötter. Blanda grönsakerna med olivolja, vitvinsvinäger och salt i den andra skålen.5. Servera kycklingklubborna med potatisen, citronen, såsen och salladen.