Rostad blomkålssoppa med krispig grillost
Rostad blomkålssoppa med krispig grillost
Rostad blomkålssoppa med krispig grillost

Rostad blomkålssoppa med krispig grillost

249394265230000
Rostad blomkålssoppa1 gul lök1 fp blomkålsbuketter, ca 400 g2 vitlöksklyftor1 tsk paprikapulver2 krm cayennepeppar2 krm spiskummin2 krm ingefära1 msk olivolja9 dl vatten1 ½ msk buljongpulver (alt. 1 ½ tärning)½ tsk salt1 fp crème fraiche laktosfri, 2 dl½ citronKnaprig grillost1 fp grillost, 200 g1 msk olivoljaBönröra1 fp stora vita bönor, 380 g½ citron1 msk olivolja1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225° varmluft. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ett rivjärn, stekpanna, stavmixer, stor kastrull samt en liten skål.2. Rostad blomkålsoppa: Skär gul lök i stora bitar. Lägg ut bitarna på plåten tillsammans med blomkålsbukketerna, vitlök och krydda med paprikapulver, cayennepeppar, spiskummin och ingefära. Ringla över olivolja och sätt plåten mitt i ugnen i ca 15 min. 3. Knaprig grillost: Grovriv grillost. Stek rivet i olivolja på hög värme under omrörning tills det blivit gyllenbrunt och krispigt. Häll av på en bit hushållspapper. 4. Bönröra: Skölj stora vita bönor. Blanda bönorna, saften från en halv citron, olivolja och salt i skålen. 5. Rostad blomkålsoppa forts: Ta ut plåten från ugnen. Tillsätt vatten, buljongpulver, salt, den rostade blomkålen och löken i kastrullen. Koka upp och tillsätt sedan crème fraiche, saften från en halv citron och mixa slätt med en stavmixer.6. Servera soppan i 2 skålar och toppa med grillosten och bönröran.