Rostad blomkålssoppa med krispig grillost
Rostad blomkålssoppa med krispig grillost
Rostad blomkålssoppa med krispig grillost
Rostad blomkålssoppa med krispig grillost
Rostad blomkålssoppa med krispig grillost
Rostad blomkålssoppa med krispig grillost
Rostad blomkålssoppa med krispig grillost
Rostad blomkålssoppa med krispig grillost

Rostad blomkålssoppa med krispig grillost

549194842000009
Rostad blomkålssoppa1 blomkål1 gul lök2 vitlöksklyftor1 tsk paprikapulver2 krm cayennepeppar2 krm spiskummin2 krm ingefära1 msk olivolja1 ½ liter vatten2 msk buljongpulver (alt. 2 tärning)1 tsk salt1-2 tsk majsstärkelse1 fp crème fraiche, 2 dl½ citronKnaprig grillost1 fp grillost, 200 g1 msk olivoljaBönröra2 fp stora vita bönor, 760 g1 fp persilja, 20 g½ citron2 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225° varmluft. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, ett rivjärn, stekpanna, stavmixer, stor kastrull samt en liten skål.2. Rostad blomkålssoppa: Dela blomkålen i mindre bitar och buketter. Skär gul lök i stora bitar. Lägg ut bitarna på plåten tillsammans med vitlök och krydda med paprikapulver, cayennepeppar, spiskummin och ingefära. Ringla över olivolja och sätt plåten mitt i ugnen i ca 15 min.3. Knaprig grillost: Grovriv grillost. Stek rivet i olivolja i pannan på hög värme under omrörning, tills det blivit gyllenbrunt och krispigt. Häll av på en bit hushållspapper.4. Persilja och bönröra: Skölj stora vita bönor. Hacka persilja. Blanda bönorna med persiljan, saften från en halv citron och salt i skålen.5. Rostad blomkålssoppa forts: Ta ut plåten från ugnen. Tillsätt den rostade blomkålen, löken, vatten, buljongpulver och salt i kastrullen. Koka upp och tillsätt sedan majsstärkelse, crème fraiche, saften från en halv citron och mixa slätt med en stavmixer.6. Servera soppan i 4 skålar och toppa med grillosten och bönröran.