Rostad blomkålssoppa med krispig grillost
549194842000009Rostad blomkålssoppa1 blomkål1 gul lök2 vitlöksklyftor1 tsk paprikapulver2 krm cayennepeppar2 krm spiskummin2 krm ingefära1 msk olivolja1 ½ liter vatten2 msk buljongpulver (alt. 2 tärning)1 tsk salt1-2 tsk majsstärkelse1 fp crème fraiche, 2 dl½ citronKnaprig grillost1 fp grillost, 200 g1 msk olivoljaBönröra2 fp stora vita bönor, 760 g1 fp persilja, 20 g½ citron2 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225° varmluft. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, ett rivjärn, stekpanna, stavmixer, stor kastrull samt en liten skål.2. Rostad blomkålssoppa: Dela blomkålen i mindre bitar och buketter. Skär gul lök i stora bitar. Lägg ut bitarna på plåten tillsammans med vitlök och krydda med paprikapulver, cayennepeppar, spiskummin och ingefära. Ringla över olivolja och sätt plåten mitt i ugnen i ca 15 min.3. Knaprig grillost: Grovriv grillost. Stek rivet i olivolja i pannan på hög värme under omrörning, tills det blivit gyllenbrunt och krispigt. Häll av på en bit hushållspapper.4. Persilja och bönröra: Skölj stora vita bönor. Hacka persilja. Blanda bönorna med persiljan, saften från en halv citron och salt i skålen.5. Rostad blomkålssoppa forts: Ta ut plåten från ugnen. Tillsätt den rostade blomkålen, löken, vatten, buljongpulver och salt i kastrullen. Koka upp och tillsätt sedan majsstärkelse, crème fraiche, saften från en halv citron och mixa slätt med en stavmixer.6. Servera soppan i 4 skålar och toppa med grillosten och bönröran.