Rostad jordärtskockssoppa, färskost & surdegsbaguette
Rostad jordärtskockssoppa, färskost & surdegsbaguette
Rostad jordärtskockssoppa, färskost & surdegsbaguette

Rostad jordärtskockssoppa, färskost & surdegsbaguette

249245376010003
Rostad jordärtskockssoppa:1 fp jordärtskockor, 250 g1 fp potatis, 450 g1 gul lök1 vitlöksklyftor1 msk olivolja1 tsk salt1 krm svartpeppar1 flaska matlagningsvin, 250 ml1 l vatten1 fp matlagningsgrädde LF, 3 dl2 msk buljongpulver (alt. 2 tärningar)1 krm timjan2 tsk dijonsenap2 krm svartpepparSurdegsbaguette1 surdegsbaguette1 fp färskost, 150 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 220°. Ta fram en ugnsplåt 20 x 30 cm med bakplåtspapper, en stor kastrull och stavmixer.2. Rostad jordärtskocka: Tvätta, skölj och halvera jordärtskockor och potatis. Skala och kvarta lök. Lägg ut allt på plåten tillsammans med vitlök och ringla över olivolja, salt och svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen i ca 20 min.3. Baka av surdegsbaguette i ugnen i 8–10 min på ett galler.4. Soppa: Koka upp matlagningsvin i kastrullen och tillsätt vatten, grädde och buljongpulver (alt. tärningar). Tillsätt de rostade grönsakerna, timjan, dijonsenap ,svartpeppar och låt koka i 5 min. Mixa soppan slät med en stavmixer.5. Servera soppan med brödet och färskosten vid sidan av.