Rostad jordärtskockssoppa, färskost & surdegsbaguette
Rostad jordärtskockssoppa, färskost & surdegsbaguette
Rostad jordärtskockssoppa, färskost & surdegsbaguette

Rostad jordärtskockssoppa, färskost & surdegsbaguette

449835706140009
Rostad jordärtskockssoppa:2 fp jordärtskockor, 500 g1 fp potatis, 450 g1 gul lök2 vitlöksklyftor1 msk olivolja1 tsk salt1 krm svartpeppar1 flaska matlagningsvin, 250 ml1 l vatten1 fp matlagningsgrädde LF, 3 dl2 msk buljongpulver (alt. 2 tärningar)1 krm timjan2 tsk dijonsenap2 krm svartpepparSurdegsbaguette1 surdegsbaguette1 fp färskost, 150 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 220°. Ta fram en ugnsplåt 20 x 30 cm med bakplåtspapper, en stor kastrull och stavmixer.2. Rostad jordärtskocka: Halvera jordärtskocka, potatis och lök. Lägg allt på plåten tillsammans med vitlök och ringla över olivolja, salt och svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen i ca 20 min.3. Baka av surdegsbaguette i ugnen i ca 8 –10 min.4. Soppa: Koka upp matlagningsvin i kastrullen och tillsätt vatten, grädde och buljongpulver (alt. tärningar). Tillsätt de rostade grönsakerna, timjan, dijonsenap, svartpeppar och låt koka i 5 min. Mixa soppan slät med en stavmixer.5. Servera soppan med brödet och färskost vid sidan av.