Rostad Kycklingfilé med broccoli på två vis
Rostad Kycklingfilé med broccoli på två vis
Rostad Kycklingfilé med broccoli på två vis

Rostad Kycklingfilé med broccoli på två vis

549844435520000
Kycklingfilé1 msk olivolja½ msk kinesisk soja½ tsk timjan½ tsk rosmarin½ tsk salt1 krm svartpeppar1 fp kycklingfilé, ca 300 g 2 port. valfritt gryn, ca 60 g/ portionBroccolipuré1 liter vatten1 msk salt1 broccoli1 fp lätt créme fraiche, 2 dl1 tsk timjan½ tsk salt½ citron2 krm svartpepparRostad broccoli1 broccoli1 msk olivolja½ tsk saltSallad1 fp rädisor, 125 g1 fp salladsmix, 65 g½ msk olivolja½ citron
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, 2 kastruller, bunke, skål och en stavmixer.2. Koka valfritt gryn.3. Kycklingfilé: Blanda olivolja, kinesisk soja, timjan, rosmarin, salt och svartpeppar i bunken. Vänd ner kycklingfilé i marinaden. Lägg kycklingen på ena sidan av plåten och ställ mitt i ugnen i 10 min. 4. Broccolipuré: Koka upp vatten och salt i kastrullen. Skär broccoli i mindre bitar och buketter och koka mjuk i vattnet i 10 min. 5. Rostad broccoli: Skiva broccoli i 2 cm tjocka ”träd”. Lägg på andra sidan plåten med kycklingen och ringla över olivolja och salt och ställ tillbaka i ugnen i 15 min. 6. Broccolipuré forts: Häll av vattnet från broccolin. Mixa broccolin, lätt crème fraiche, timjan, salt, saft från citron och svartpeppar i kastrullen. 7. Sallad: Skiva rädisor och blanda med salladsmix, olivolja och saften från citron i skålen. 8. Servera kycklingen med den rostade broccolin, purén, grynen och salladen.