Rostad kycklingfilé med broccoli på två vis
Rostad kycklingfilé med broccoli på två vis
Rostad kycklingfilé med broccoli på två vis
Rostad kycklingfilé med broccoli på två vis
Rostad kycklingfilé med broccoli på två vis
Rostad kycklingfilé med broccoli på två vis

Rostad kycklingfilé med broccoli på två vis

449644907730000
1 fp bulgur, 250 g Kycklingfilé2 msk olivolja1 msk kinesisk soja1 tsk timjan1 tsk rosmarin¾ tsk salt2 krm svartpeppar2 fp kycklingfilé, ca 600 g Broccolipuré1 liter vatten1 msk salt1 broccoli1 fp lätt crème fraiche, 2 dl1 tsk timjan½ tsk salt½ citron2 krm svartpepparRostad broccoli1 broccoli1 msk olivolja½ tsk saltSallad1 fp rädisor, 125 g1 fp salladsmix, 65 g½ msk olivolja½ citron
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, 2 kastruller, bunke, skål och en stavmixer.2. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen.3. Kycklingfilé: Blanda olivolja, kinesisk soja, timjan, rosmarin, salt och svartpeppar i bunken. Vänd ner kycklingfilé i marinaden. Lägg kycklingen på ena sidan av plåten och ställ mitt i ugnen i 10 min.4. Broccolipuré: Koka upp vatten och salt i kastrullen. Skär broccoli i mindre bitar och buketter och koka mjuk i vattnet i 10 min.5. Rostad broccoli: Skiva broccoli i 2 cm tjocka ”träd”. Lägg på andra sidan plåten med kycklingen och ringla över olivolja och salt och ställ tillbaka i ugnen i 15 min.6. Broccolipuré forts: Häll av vattnet från broccolin. Mixa broccolin, lätt crème fraiche, timjan, salt, saften från en halv citron och svartpeppar i kastrullen.7. Sallad: Skiva rädisor och blanda med salladsmix, olivolja och saften från en halv citron i skålen.8. Servera kycklingen med den rostade broccolin, purén, bulgur och salladen.