Rostad Kycklingfilé med broccoli på två vis
Rostad Kycklingfilé med broccoli på två vis
Rostad Kycklingfilé med broccoli på två vis

Rostad Kycklingfilé med broccoli på två vis

449644907730000
4 port. valfritt gryn, ca 60 g/ portionKycklingfilé2 msk olivolja1 msk kinesisk soja1 tsk timjan1 tsk rosmarin¾ tsk salt2 krm svartpeppar2 fp kycklingfilé, ca 600 g Broccolipuré1 liter vatten1 msk salt1 broccoli1 fp lätt crème fraiche, 2 dl1 tsk timjan½ tsk salt½ citron2 krm svartpepparRostad broccoli1 broccoli1 msk olivolja½ tsk saltSallad1 fp rädisor, 125 g1 fp salladsmix, 65 g½ msk olivolja½ citron
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, 2 kastruller, bunke, skål och en stavmixer.2. Koka valfritt gryn.3. Kycklingfilé: Blanda olivolja, kinesisk soja, timjan, rosmarin, salt och svartpeppar i bunken. Vänd ner kycklingfilé i marinaden. Lägg kycklingen på ena sidan av plåten och ställ mitt i ugnen i 10 min. 4. Broccolipuré: Koka upp vatten och salt i kastrullen. Skär broccoli i mindre bitar och buketter och koka mjuk i vattnet i 10 min. 5. Rostad broccoli: Skiva broccoli i 2 cm tjocka ”träd”. Lägg på andra sidan plåten med kycklingen och ringla över olivolja och salt och ställ tillbaka i ugnen i 15 min. 6. Broccolipuré forts: Häll av vattnet från broccolin. Mixa broccolin, lätt crème fraiche, timjan, salt, saften från citron och svartpeppar i kastrullen. 7. Sallad: Skiva rädisor och blanda med salladsmix, olivolja och saften från citron i skålen. 8. Servera kycklingen med den rostade broccolin, purén, grynen och salladen.