![Rostad paprikasoppa med örtiga vitlöksbröd Rostad paprikasoppa med örtiga vitlöksbröd](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/fmf_rostad_paprikasoppa_med_ortiga-vitloksbrod_2p_4p_OXzZQIt.jpg)
![Rostad paprikasoppa med örtiga vitlöksbröd Rostad paprikasoppa med örtiga vitlöksbröd](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/f749934684120006.jpg)
![Rostad paprikasoppa med örtiga vitlöksbröd Rostad paprikasoppa med örtiga vitlöksbröd](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/tmf_rostad_paprikasoppa_med_ortiga-vitloksbrod_2p_4p-thumbImage_saeVQyl.jpg)
![Rostad paprikasoppa med örtiga vitlöksbröd Rostad paprikasoppa med örtiga vitlöksbröd](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/s749934684120006.jpg)
![Rostad paprikasoppa med örtiga vitlöksbröd Rostad paprikasoppa med örtiga vitlöksbröd](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/wmf_rostad_paprikasoppa_med_ortiga-vitloksbrod_2p_4p-webImage_large_UWTqkKO.jpg)
![Rostad paprikasoppa med örtiga vitlöksbröd Rostad paprikasoppa med örtiga vitlöksbröd](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/t749934684120006.jpg)
Rostad paprikasoppa med örtiga vitlöksbröd
749934684120006Paprika5 paprikor2 msk olivoljaSoppa1 gul lök1 msk olivolja2 vitlöksklyftor½ dl tomatpuré ½ msk oregano9 dl vatten1 ½ msk buljongpulver, alt. 1 ½ tärning1 ½ tsk salt1 tsk honung1 ½ tsk sambal oelek1 fp kikärtor, 380 g Örtiga vitlöksbröd1 fp surdegspavé, 4 st1 fp persilja, 20 g½ dl olivolja1 vitlöksklyfta1 tsk vitvinsvinäger2 krm salt1 krm cayennepeppar1 fp rostade edamamebönor, 100 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram ugnsform 20 x 30 cm, gryta med lock, stavmixer, ugnsplåt och skål.2. Paprika: Kärna ur och skär paprikor i mindre bitar. Lägg i formen och ringla över olivolja. Rosta mitt i ugnen i 15 min.3. Soppa: Strimla gul lök. Hetta upp grytan med olivolja och fräs löken, skalade vitlöksklyftor, tomatpuré och oregano på medelhög värme i 2 min.4. Tillsätt vatten, buljongpulver (alt. tärning), salt, honung och sambal oelek i grytan och låt allt sjuda under lock på svag värme i ca 8 min.5. Örtiga vitlöksbröd: Halvera surdegspavé och baka på plåten mitt i ugnen i 4 min. Finhacka persilja och blanda med olivolja, pressad vitlök, vitvinsvinäger, salt och cayennepeppar i skålen. Pensla bröden med hälften av persiljeoljan direkt när de kommer ut ur ugnen.6. Skölj kikärtor. Lägg ner den rostade paprikan och kikärtorna i soppan och mixa slätt. Servera direkt med bröden och toppa med edamamebönor och resten av persiljeoljan.