


Rostad paprikasoppa med örtiga vitlöksbröd
749934684120006Paprika5 röda paprikor2 msk olivoljaSoppa1 gul lök1 msk olivolja2 vitlöksklyftor½ dl tomatpuré ½ msk oregano9 dl vatten1 ½ msk buljongpulver, alt. 1 ½ tärning1 ½ tsk salt1 tsk honung1 ½ tsk sambal oelek1 fp kikärtor, 380 g Örtiga vitlöksbröd1 fp surdegspavé, 4 st1 fp persilja, 20 g½ dl olivolja1 vitlöksklyfta1 tsk vitvinsvinäger2 krm salt1 krm cayennepeppar1 fp rostade edamamebönor, 100 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram ugnsform 20 x 30 cm, gryta med lock, stavmixer, ugnsplåt och två skålar.2. Paprika: Kärna ur och skär röda paprikor i mindre bitar. Lägg i formen och ringla över olivolja. Rosta mitt i ugnen i 15 min. 3. Soppa: Strimla gul lök. Hetta upp grytan med olivolja och fräs löken, skalade vitlöksklyftor, tomatpuré och oregano på medelhög värme i 2 min. 4. Tillsätt vatten, buljongpulver (alt. tärning), salt, honung och sambal oelek i grytan och låt allt sjuda under lock på svag värme i ca 8 min.
5. Örtiga vitlöksbröd: Halvera surdegspavé och baka mitt i ugnen i 4 min. Finhacka persilja och blanda med olivolja, pressad vitlöksklyfta, vitvinsvinäger, salt och cayennepeppar i skålen. Pensla bröden med hälften av persiljeoljan direkt när de kommer ut ur ugnen.6. Skölj kikärtor. Lägg ner den rostade paprikan och kikärtorna i soppan och mixa slätt. Servera direkt med bröden och toppa med edamamebönor och resten av persiljeoljan.