Rostad paprikasoppa med örtiga vitlöksbröd
Rostad paprikasoppa med örtiga vitlöksbröd
Rostad paprikasoppa med örtiga vitlöksbröd

Rostad paprikasoppa med örtiga vitlöksbröd

749934684120006
Paprika5 röda paprikor2 msk olivoljaSoppa1 gul lök1 msk olivolja2 vitlöksklyftor½ dl tomatpuré ½ msk oregano9 dl vatten1 ½ msk buljongpulver, alt. 1 ½ tärning1 ½ tsk salt1 tsk honung1 ½ tsk sambal oelekÖrtiga vitlöksbröd1 fp surdegspavé, 4 st1 fp persilja, 20 g½ dl olivolja1 vitlöksklyfta1 tsk vitvinsvinäger2 krm salt1 krm cayennepeppar1 fp kikärtor, 380 g Sallad1 fp gemsallad, 200 g1 fp körsbärstomater, 250 g½ fp pumpakärnor, 100 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram ugnsform 20 x 30 cm, gryta med lock, stavmixer, ugnsplåt och två skålar.2. Paprika: Kärna ur och skär röda paprikor i mindre bitar. Lägg i formen och ringla över olivolja. Rosta mitt i ugnen i 15 min. 3. Soppa: Strimla gul lök. Hetta upp grytan med olivolja och fräs löken, skalade vitlöksklyftor, tomatpuré och oregano på medelhög värme i 2 min. 4. Tillsätt vatten, buljongpulver (alt. tärning), salt, honung och sambal oelek i grytan och låt allt sjuda under lock på svag värme i ca 8 min. 5. Örtiga vitlöksbröd: Halvera surdegspavé och baka mitt i ugnen i 4 min. Finhacka persilja och blanda med olivolja, pressad vitlöksklyfta, vitvinsvinäger, salt och cayennepeppar i skålen. Pensla bröden med hälften av persiljeoljan direkt när de kommer ut ur ugnen.6. Sallad: Grovhacka gemsallad. Halvera körsbärstomater och blanda i skålen. 7. Skölj kikärtor. Lägg ner den rostade paprikan och kikärtorna i soppan och mixa slätt. Servera direkt med bröden, salladen och toppa med pumpakärnor och resten av persiljeoljan.