Rostade grönsaker med grillost och bulgur
Rostade grönsaker med grillost och bulgur
Rostade grönsaker med grillost och bulgur

Rostade grönsaker med grillost och bulgur

949354028480006
4 port. valfritt gryn (gärna bulgur)Rostade grönsaker1 rödlök1 röd paprika1 zucchini2 msk olivolja½ tsk salt2 krm svartpeppar1 fp körsbärstomater, 250 g Kryddig yoghurtsås1 fp matyoghurt, 2 dl½ tsk paprikapulver½ tsk sambal oelek2 krm salt1 krm spiskummin1 liten vitlöksklyftaGrillost1 fp grillost, 200 g1 msk olivoljaGrynsallad1 fp salladsmix, 30 g 1 msk olivolja½ msk balsamvinäger
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en kastrull med lock, ugnsplåt med bakplåtspapper, skål, stekpanna, stor skål eller serveringsfat. 2. Koka valfritt gryn enligt anvisningarna på förpackningen. 3. Rostade grönsaker: Skala rödlök. Dela röd paprika och rödlöken i stora klyftor. Skär zucchini i 1 cm tjocka skivor. Lägg grönsakerna på plåten och tillsätt olivolja, salt och svartpeppar. Sätt plåten mitt i ugnen i ca 15 min. Ta ut plåten och lägg ut körsbärstomater. Sätt tillbaka plåten i ugnen i ytterligare 10 min.4. Kryddig yoghurtsås: Blanda matyoghurt med paprikapulver, sambal oelek, salt, spiskummin och en liten pressad vitlöksklyfta i skålen.5. Grillost: Skiva grillost i 1 cm tjocka skivor. Hetta upp pannan med olivolja och stek grillosten på medelhög värme i ca 3 min/sida, tills den fått en fin stekyta. 6. Grynsallad: Ta fram en stor skål eller ett serveringsfat. Lägg grynen i botten, toppa med de rostade grönsakerna och salladsmixen. Ringla över olivolja och balsamvinäger.7. Servera grynsalladen tillsammans med den stekta grillosten och yoghurtsåsen.