Rostade grönsaker med grillost och bulgur
Rostade grönsaker med grillost och bulgur
Rostade grönsaker med grillost och bulgur

Rostade grönsaker med grillost och bulgur

449354035440007
4 port. bulgurRostade grönsaker1 rödlök1 röd paprika1 gul paprika1 zucchini2 msk olivolja1 tsk salt½ tsk svartpeppar1 fp körsbärstomater, 250 g Kryddig yoghurtsås1 fp matyoghurt, 2 dl½ tsk paprikapulver½ tsk sambal oelek2 krm salt1 krm spiskummin1 liten vitlöksklyftaGrillost2 fp grillost, 400 g1 msk olivoljaBulgursallad1 fp salladsmix, 65 g 2 msk olivolja1 msk balsamvinäger
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en kastrull med lock, ugnsplåt med bakplåtspapper, skål, stekpanna, stor skål eller serveringsfat. 2. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. 3. Rostade grönsaker: Skala rödlök. Dela röd paprika, gul paprika och rödlöken i stora klyftor. Skär zucchini i 1 cm tjocka skivor. Lägg grönsakerna på plåten och tillsätt olivolja, salt och svartpeppar. Sätt plåten mitt i ugnen i ca 15 min. Ta ut plåten och lägg ut körsbärstomater. Sätt tillbaka plåten i ugnen i ytterligare 10 min.4. Kryddig yoghurtsås: Blanda matyoghurt med paprikapulver, sambal oelek, salt, spiskummin och en liten pressad vitlöksklyfta i skålen.5. Grillost: Skiva grillost i 1 cm tjocka skivor. Hetta upp pannan med olivolja och stek grillosten på medelhög värme i ca 3 min/sida, tills den fått en fin stekyta. 6. Bulgursallad: Ta fram en stor skål eller ett serveringsfat. Lägg bulguren i botten, toppa med de rostade grönsakerna och salladsmixen. Ringla över olivolja och balsamvinäger.7. Servera bulgursalladen tillsammans med den stekta grillosten och yoghurtsåsen.