Rostade kycklingben med ratatouille och vita bönor
949066239480002Kycklingben 1 fp kycklingben, 900 g 1 msk olivolja 1 msk kinesisk soja 1 tsk torkad timjan ½ tsk salt½ tsk svartpepparRatatouille 1 aubergine 1 zucchini 1 paprika 1 gul lök 2 vitlöksklyftor1 fp stora vita bönor, 380 g (avrunna och sköljda) 1 fp krossade tomater örter, 390 g 1 tsk salt ½ tsk svartpeppar1 msk buljongpulver, alt. 1 tärning2 msk olivolja 1 fp färsk basilika, 20 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 200° varmluft. Ta fram en ugnsform ca 20 x 30 cm, en stekpanna och en traktörpanna.2. Kycklingben: Lägg kycklingbenen i ugnsformen. Pensla dem med olivolja och kinesisk soja. Krydda med salt och svartpeppar. Rosta kycklingbenen i ugnen tills de är genomstekta och skinnet är krispigt, cirka 25-30 minuter. Vänd dem halvvägs igenom tillagningen för jämn färg.3. Förbered grönsakerna: Medan kycklingbenen är i ugnen, skär auberginen, zucchinin och paprikan i tärningar. Skala och hacka gul lök och vitlök.4. Ratatouille: Hetta upp olivolja i traktörpannan på medelhög värme. Tillsätt löken, vitlök och stek tills de är mjuka och genomskinliga, cirka 2 min. Tillsätt sedan krossade tomater, salt, peppar, buljongpulver och låt koka på svag värme.5. Ratatouille steg 2: Hetta upp stekpannan på hög värme med neutral olja. Stek aubergine, zucchini, paprika gyllene i ca 3-4min och tillsätt sedan i traktörpannan. Rör om och tillsätt sköljda stora vita bönor. Sänk värmen och låt ratatouillen sjuda på låg värme tills kycklingen är färdig.6. Servering: När kycklingbenen är klara, ta ut dem ur ugnen. Grovhacka basilikan och vänd ner i ratatouillen och servera kycklingbenen till.