Rotfruktsplåt med grillost och spenathummus
Rotfruktsplåt med grillost och spenathummus
Rotfruktsplåt med grillost och spenathummus
Rotfruktsplåt med grillost och spenathummus
Rotfruktsplåt med grillost och spenathummus
Rotfruktsplåt med grillost och spenathummus

Rotfruktsplåt med grillost och spenathummus

449774703170006
Rotfruktsplåt1 fp palsternacka, 500 g1 fp potatis, 450 g 1 fp morötter, 300 g 1 fp förkokta rödbetor, 500 g1 fp grillost, 200 g ½ msk rosmarin2 msk olivolja1 tsk salt½ tsk svartpepparSpenathummus1 fp babyspenat, 65 g 1 vitlöksklyfta1 fp kikärtor, 380 g½ dl vatten2 msk olivolja½ msk vitvinsvinäger1 tsk spiskummin½ tsk salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, bunke och stavmixer.2. Rotfruktsplåt: Skala palsternacka. Skär palsternackan, potatis, morötter och förkokta rödbetor i 1 cm breda bitar. Tärna grillost. Blanda allt på plåten med rosmarin, olivolja, salt och svartpeppar. Stek i mitten av ugnen i 25 min. Rör om efter halva tiden.3. Spenathummus: Mixa babyspenat, vitlök, sköljda kikärtor, vatten, olivolja, vitvinsvinäger, spiskummin och salt till en röra i bunken.4. Servera de rostade rotfrukterna och grillosten med spenathummusen.