


Rotfruktsplåt med grillost och spenathummus
449774703170006Rotfruktsplåt1 fp palsternacka, 300 g1 fp potatis, 450 g 1 fp morötter, 300 g 1 fp förkokta rödbetor, 500 g1 fp grillost, 200 g ½ msk rosmarin2 msk olivolja1 tsk salt½ tsk svartpepparSpenathummus1 fp babyspenat, 65 g 1 vitlöksklyfta1 fp kikärtor, 380 g½ dl vatten2 msk olivolja½ msk vitvinsvinäger1 tsk spiskummin½ tsk salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, bunke och stavmixer. 2. Rotfruktsplåt: Skala palsternacka. Skär palsternackan, potatis, morötter och förkokta rödbetor i 1 cm breda bitar. Tärna grillost. Blanda allt på plåten med rosmarin, olivolja, salt och svartpeppar. Stek i mitten av ugnen i 25 min. Rör om efter halva tiden.3. Spenathummus: Mixa babyspenat, vitlök, sköljda kikärtor, vatten, olivolja, vitvinsvinäger, spiskummin och salt till en röra i bunken. 4. Servera de rostade rotfrukterna och grillosten med spenathummusen.