Rotfruktsplåt med stekt ägg och inlagda rödbetor
849235470810008Rotfruktspytt1 fp potatis, 900 g1 fp palsternacka, 500 g 1 fp morötter, 300 g 2 msk olivolja1 tsk timjan1 tsk salt2 krm svartpeppar2 äpplenSås1 fp crème fraiche, 2 dl½ msk dijonsenap½ tsk flytande honung2 krm saltRuccolasallad1 fp ruccola, 65 g 1 tsk olivolja½ tsk balsamvinäger1 krm saltStekt ägg1 msk olivolja4-6 ägg1 krm salt1 krm svartpeppar1 fp inlagda rödbetor, 370 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, liten skål och stekpanna.2. Rotfruktspytt: Skär potatis, palsternacka och morötter i mindre bitar (ca 2-3 cm) och blanda med olivolja, timjan, salt och svartpeppar på plåten. Stek i mitten av ugnen i ca 20 min.3. Sås: Blanda crème fraiche, dijonsenap, honung och salt i skålen.4. Ruccolasallad: Blanda ruccola, olivolja, balsamvinäger och salt i skålen.5. Stekt ägg: Hetta upp pannan med olivolja och stek ägg på medelhög värme i ca 2-3 min.6. Tärna äpple och blanda med rotfruktspytten. Servera med de stekta äggen, såsen, inlagda rödbetor och ruccolasalladen.