Rotfruktsplåt med stekt ägg och inlagda rödbetor
Rotfruktsplåt med stekt ägg och inlagda rödbetor
Rotfruktsplåt med stekt ägg och inlagda rödbetor

Rotfruktsplåt med stekt ägg och inlagda rödbetor

849235470810008
Rotfruktspytt1 fp potatis, 900 g1 fp palsternacka, 500 g 1 fp morötter, 300 g 2 msk olivolja1 tsk timjan1 tsk salt2 krm svartpeppar2 äpplenSås1 fp crème fraiche, 2 dl½ msk dijonsenap½ tsk flytande honung2 krm saltRuccolasallad1 fp ruccola, 65 g 1 tsk olivolja½ tsk balsamvinäger1 krm saltStekt ägg1 msk olivolja4-6 ägg1 krm salt1 krm svartpeppar1 fp inlagda rödbetor, 370 g 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, liten skål och stekpanna.2. Rotfruktspytt: Skär potatis, palsternacka och morötter i mindre bitar (ca 2-3 cm) och blanda med olivolja, timjan, salt och svartpeppar på plåten. Stek i mitten av ugnen i ca 20 min.3. Sås: Blanda crème fraiche, dijonsenap, honung och salt i skålen.4. Ruccolasallad: Blanda ruccola, olivolja, balsamvinäger och salt i skålen.5. Stekt ägg: Hetta upp pannan med olivolja och stek ägg på medelhög värme i ca 2-3 min.6. Tärna äpple och blanda med rotfruktspytten. Servera med de stekta äggen, såsen, inlagda rödbetor och ruccolasalladen.