


Sallad med kallrökt lax och ricotta
849644679720007Potatis och morötter1 fp potatis, 450 g1 fp snackmorötter, 200 gSallad1 fp rädisor, 125 g1 fp körsbärstomater, 250 g1 fp salladsmix, 65 gRicottacrème½ knippe salladslök1 fp ricotta, 250 g½ citron2 krm salt1 krm svartpepparVinägrett2 msk olivolja½ citron1 msk honung½ msk dijonsenap2 krm salt1 krm svartpeppar1 fp kallrökt lax, ca 300 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, en salladsskål och två mindre skålar. 2. Potatis och morötter: Koka potatis i rikligt med saltat vatten. Skär snackmorötter i 2 cm bitar. Tillsätt morötterna efter 15 min och koka med potatisen i ytterligare 3 min.3. Sallad: Kvarta rädisor och halvera körsbärstomater. Blanda grönsakerna med salladsmix i skålen. 4. Ricottacrème: Finstrimla den gröna delen på salladslöken. Blanda salladslöken med ricotta, citronskal och citronsaft, salt och svartpeppar i skålen.5. Vinägrett: Blanda olivolja, citronsaft, honung, dijonsenap, salt och svartpeppar i skålen.6. Sallad forts.: Häll av vattnet från potatisen och morötterna och låt svalna något. Blanda sedan med salladen och vinägretten. Servera salladen tillsammans med kallrökt lax och ricottacrèmen.