Sallad med rostade rotfrukter, brie och hasselnötter
Sallad med rostade rotfrukter, brie och hasselnötter
Sallad med rostade rotfrukter, brie och hasselnötter

Sallad med rostade rotfrukter, brie och hasselnötter

449184586940006
Rostade rotfrukter1 bit rotselleri, ca 300 g 1 fp morötter, 300 g 1 msk olivolja½ tsk salt2 krm svartpeppar1 fp quinoa, 125 g Vinägrett2 msk olivolja1 msk balsamvinäger1 krm rosmarin 1 tsk honung1 krm salt½ fp brie, 100 g 1 fp salladsmix, 65 g1 fp hackade hasselnötter, 50 g 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper och en liten skål. 2. Rostade rotfrukter: Skala rotselleri. Skär rotselleri och morötter i 1 cm breda stavar. Blanda rotfrukterna, olivolja, salt och svartpeppar på plåten. Rosta i mitten av ugnen i ca 20 min. 3. Koka quinoa enligt anvisningarna på förpackningen. 4. Vinägrett: Blanda olivolja, balsamvinäger, rosmarin, honung och salt i skålen. 5. Skär brie i mindre bitar. Blanda rotfrukterna med salladsmixen och quinoan och toppa med brie och hasselnötter. Ringla över vinägretten. Servera!