Sallad med rostade rotfrukter, brie och hasselnötter
449184586940006Rostade rotfrukter1 bit rotselleri, ca 300 g 1 fp morötter, 300 g 1 msk olivolja½ tsk salt2 krm svartpeppar1 fp quinoa, 125 g Vinägrett2 msk olivolja1 msk balsamvinäger1 krm rosmarin 1 tsk honung1 krm salt½ fp brie, 100 g 1 fp salladsmix, 65 g1 fp hackade hasselnötter, 50 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper och en liten skål. 2. Rostade rotfrukter: Skala rotselleri. Skär rotselleri och morötter i 1 cm breda stavar. Blanda rotfrukterna, olivolja, salt och svartpeppar på plåten. Rosta i mitten av ugnen i ca 20 min. 3. Koka quinoa enligt anvisningarna på förpackningen. 4. Vinägrett: Blanda olivolja, balsamvinäger, rosmarin, honung och salt i skålen.
5. Skär brie i mindre bitar. Blanda rotfrukterna med salladsmixen och quinoan och toppa med brie och hasselnötter. Ringla över vinägretten. Servera!