Sallad med rostade rotfrukter, brie och hasselnötter
749184565990004Rostade rotfrukter1 bit rotselleri, ca 300 g 1 fp morötter, 300 g 1 fp förkokta rödbetor, 500 g 2 msk olivolja¾ tsk salt2 krm svartpepparVinägrett3 msk olivolja1 ½ msk balsamvinäger½ tsk rosmarin1 tsk honung2 krm salt1 fp brie, 200 g 1 fp hackade hasselnötter, 50 g 1 fp salladsmix gul morot, 150 g 1 fp bön & grynmix, 380 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper och en liten skål. 2. Rostade rotfrukter: Skala rotselleri. Skär rotselleri och morötter i 1 cm breda stavar. Klyfta förkokta rödbetor. Blanda rotfrukterna, olivolja, salt och svartpeppar på plåten. Rosta i mitten av ugnen i ca 20 min. 3. Vinägrett: Blanda olivolja, balsamvinäger, rosmarin, honung och salt i skålen.
Skölj bön & grynmixen.4. Skär brie i mindre bitar. Blanda rotfrukterna med salladsmix, bön & grynmix, toppa med hasselnötter och brie.
Ringla över vinägretten. Servera!