Sallad med syrade linser, spenat- och kikärtskräm, tempeh
Sallad med syrade linser, spenat- och kikärtskräm, tempeh
Sallad med syrade linser, spenat- och kikärtskräm, tempeh

Sallad med syrade linser, spenat- och kikärtskräm, tempeh

249216583590007
Stekt tempeh2 msk neutral olja1 fp tempeh, 200 g½ vitlöksklyfta½ tsk salt1 krm svartpepparSpenat- och kikärtskräm1 fp kikärtor, 380 g3 msk olivolja3 msk vatten½ citron½ fp spenat, 87 g½ vitlöksklyfta½ tsk salt1 tsk spiskumminSallad1 romansallad1 fp strimlad rödkål, 200 g½ fp spenat, 87gVinägrett1 fp gröna linser, 380 g½ citron2 krm salt2 krm svartpeppar2 msk olivolja1 fp riven hårdost 50 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en stekpanna, en mixerskål, mixer stav, ett salladsfat och en skål.2. Stekt tempeh: Hetta upp stekpannan på medelhög värme med neutral olja. Stek tempeh frasig med riven vitlök, salt och svartpeppar i ca 5 min.3. Spenat- och kikärtskräm: Häll av och skölj kikärtorna. Mixa olivolja, vatten, skal och saft från en halv citron, spenat, riven vitlök och salt slätt. Tillsätt kikärtorna, spiskummin och mixa vidare till slät konsistens.4. Sallad: Halvera och skär romansallad i större bitar. Blanda romansalladen, strimlad rödkål och spenat i salladsfatet.5. Vinägrett: Sila och skölj linser. Blanda linserna med skal och saft från en halv citron, salt, svartpeppar och olivolja i skålen. Toppa salladen med linserna.6. Servera salladsfatet mitt på bordet med spenat- och kikärtskrämen vid sidan. Toppa salladen med riven hårdost och frasig tempeh.