Salsiccia med pestostuvad spetskål och rostad potatis
949916760380009Rostad potatis1 fp potatis, 900 g2 msk neutral olja1 tsk salt1 tsk paprikapulver1 krm cayennepepparPestostuvad spetskål1 spetskål, ca 800 g1 fp matlagningsgrädde, 3 dl1 dl vatten1½ msk majsstärkelse1 citron (skal)½ tsk salt1 fp grön pesto, 200 g1 citron (saft + klyftor)1 fp salsiccia färsk, ca 350 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225° varmluft. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, en stekpanna och en traktörpanna med lock.2. Rostad potatis: Halvera potatisen och blanda med neutral olja, salt, paprikapulver och cayennepeppar direkt på plåten. Vänd snittsidan på potatisen ner mot plåten och rosta i ugnen i ca 25 min.3. Pestostuvad spetskål: Halvera och skär spetskål i 1 cm breda strimlor. Koka upp matlagningsgrädde, vatten, majsstärkelse, rivet citronskal och salt i traktörpannan. Tillsätt spetskålen och koka i 5 min under lock.4. Salsiccia: Hetta upp stekpannan på medelhög värme. Halvera korven på längden och stek i pannan med snittsidan ner i ca 5 min.5. Vänd ned pesto och saft från en halv citron i pannan med spetskål. Klyfta den andra citronhalvan.6. Servera den stekta korven med den stuvade kålen, rostade potatisen och en klyfta citron.