Salsiccia med pestostuvad spetskål och rostad potatis
Salsiccia med pestostuvad spetskål och rostad potatis
Salsiccia med pestostuvad spetskål och rostad potatis

Salsiccia med pestostuvad spetskål och rostad potatis

949916760380009
Rostad potatis1 fp potatis, 900 g2 msk neutral olja1 tsk salt1 tsk paprikapulver1 krm cayennepepparPestostuvad spetskål1 spetskål, ca 800 g1 fp matlagningsgrädde, 3 dl1 dl vatten1½ msk majsstärkelse1 citron (skal)½ tsk salt1 fp grön pesto, 200 g1 citron (saft + klyftor)1 fp salsiccia färsk, ca 350 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225° varmluft. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, en stekpanna och en traktörpanna med lock.2. Rostad potatis: Halvera potatisen och blanda med neutral olja, salt, paprikapulver och cayennepeppar direkt på plåten. Vänd snittsidan på potatisen ner mot plåten och rosta i ugnen i ca 25 min.3. Pestostuvad spetskål: Halvera och skär spetskål i 1 cm breda strimlor. Koka upp matlagningsgrädde, vatten, majsstärkelse, rivet citronskal och salt i traktörpannan. Tillsätt spetskålen och koka i 5 min under lock.4. Salsiccia: Hetta upp stekpannan på medelhög värme. Halvera korven på längden och stek i pannan med snittsidan ner i ca 5 min.5. Vänd ned pesto och saft från en halv citron i pannan med spetskål. Klyfta den andra citronhalvan.6. Servera den stekta korven med den stuvade kålen, rostade potatisen och en klyfta citron.