Salsicciagryta med gryn och sotad sallad
Salsicciagryta med gryn och sotad sallad
Salsicciagryta med gryn och sotad sallad
Salsicciagryta med gryn och sotad sallad
Salsicciagryta med gryn och sotad sallad
Salsicciagryta med gryn och sotad sallad

Salsicciagryta med gryn och sotad sallad

149764136080001
1 fp bulgur, 250 gSalsicciagryta:1 gul lök1 zucchini1 fp färsk salsiccia, ca 350 g1 msk olivolja1 msk tomatpuré2 vitlöksklyftor1 fp krossade tomater, 400 g2 dl vatten1 msk vitvinsvinäger½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning) 1 tsk timjan1 tsk salt½ tsk svartpeppar1 tsk honungSallad:1 fp körsbärstomater, 250 g1 tsk olivolja1 krm saltSotad sallad:1 fp gemsallad, 200 g1 msk olivolja½ tsk salt1 fp riven parmesan, 50 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en traktörpanna med lock, kastrull, liten bunke, stekpanna och serveringsfat.2. Salsicciagryta: Hacka gul lök. Skala och grovriv zucchini. Snitta färsk salsiccia, ta ut färsfyllningen och grovhacka den.3. Hetta upp pannan med olivolja och fräs grönsakerna, korven, tomatpuré och pressad vitlök på medelhög värme i 5–6 min.4. Koka bulgur enligt beskrivningen på förpackningen.5. Tillsätt krossade tomater, vatten, vitvinsvinäger, buljongpulver, timjan, salt, svartpeppar och honung i pannan. Låt puttra under lock på medelvärme i 10 min.6. Sallad: Dela körsbärstomater och blanda med olivolja och salt i bunken.7. Sotad sallad: Halvera gemsallad på längden. Ringla över olivolja på salladens skurna sida och strö över salt. Hetta upp pannan på hög värme och stek salladens skurna sida i pannan i 30–60 sek, salladen ska få en lätt sotad ton. Lägg salladen på fatet och toppa med tomaterna och riven parmesan.8. Servera salsicciagrytan med grynen och den sotade salladen.