Sambalkyckling med grapesallad
Sambalkyckling med grapesallad
Sambalkyckling med grapesallad

Sambalkyckling med grapesallad

249284409690005
Rostad potatis: 1 fp potatis, 900 g1 msk neutral olja1 tsk saltSambalkyckling:1 msk neutral olja1 msk tomatpuré1 msk kinesisk soja1-2 tsk sambal oelek2 krm salt2 fp kycklingfilé, ca 600 gSås:1 fp gräddfil, 3 dl 1 tsk oregano2 krm salt1 krm svartpepparGrapesallad: 1 grapefrukt1 apelsin1 fp körsbärstomater, 250 g1 minigurka1 msk neutral olja1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt, bakplåtspapper, bunke och två skålar. 2. Rostad potatis: Klyfta potatis och blanda med neutral olja och salt på ena sidan av plåten. 3. Sambalkyckling: Blanda neutral olja, tomatpuré, sambal oelek, kinesisk soja och salt i bunken och vänd ner kycklingen. Lägg över på andra sidan av plåten. Stek i mitten av ugnen i 20-25 min. 4. Sås: Blanda gräddfil, oregano, salt och svartpeppar i skålen. 5. Sallad: Skala och skär grapefrukt och apelsin i små bitar. Halvera körsbärstomater. Skala och skär minigurka i tunna halvmånar. Blanda allt med neutral olja och salt i skålen. 6. Skiva upp kycklingen och servera med potatisen, såsen och salladen.