Sambalkycklingfilé med grapesallad
Sambalkycklingfilé med grapesallad
Sambalkycklingfilé med grapesallad
Sambalkycklingfilé med grapesallad
Sambalkycklingfilé med grapesallad
Sambalkycklingfilé med grapesallad

Sambalkycklingfilé med grapesallad

849284369660007
Rostad potatis1 fp potatis, 450 g1 msk neutral olja ½ tsk saltSambalkycklingfilé1 msk neutral olja½ msk kinesisk soja1 tsk sambal oelek2 krm salt1 fp kycklingfilé, ca 300 gSås1 fp matyoghurt, 2 dl ½ tsk oregano1 krm salt½ krm svartpepparGrapesallad1 grapefrukt1 fp salladsmix, 65 g1 tsk neutral olja½ krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt, bakplåtspapper, bunke och två skålar.2. Rostad potatis: Halvera potatis och blanda med neutral olja och salt på ena sidan av plåten.3. Sambalkycklingfilé: Blanda neutral olja, kinesisk soja, sambal oelek och salt i bunken och vänd ner kycklingfilé. Lägg på andra sidan av plåten. Stek i mitten av ugnen i 25 min.4. Sås: Blanda matyoghurt, oregano, salt och svartpeppar i den ena skålen.5. Sallad: Skala och skär grapefrukt i små bitar. Blanda med salladsmix, neutral olja och salt i den andra skålen.6. Skiva upp kycklingen och servera med potatisen, såsen och salladen.