Sambalkycklingfilé med grapesallad
849284369660007Rostad potatis: 1 fp potatis, 450 g1 msk neutral olja ½ tsk saltSambalkycklingfilé: 1 msk neutral olja½ msk kinesisk soja1 tsk sambal oelek2 krm salt1 fp kycklingfilé, ca 300 gSås:1 fp matyoghurt, 1 ½ dl ½ tsk oregano1 krm salt½ krm svartpepparGrapesallad: 1 grapefrukt1 fp salladsmix, 65 g1 tsk neutral olja½ krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt, bakplåtspapper, bunke och två skålar. 2. Rostad potatis: Halvera potatis och blanda med neutral olja och salt på ena sidan av plåten. 3. Sambalkycklingfilé: Blanda neutral olja, kinesisk soja, sambal oelek och salt i bunken och vänd ner kycklingfilé. Lägg över på andra sidan av plåten. Stek i mitten av ugnen i 25 min. 4. Sås: Blanda matyoghurt, oregano, salt och svartpeppar i skålen. 5. Sallad: Skala och skär grapefrukt i små bitar. Blanda med salladsmix, neutral olja och salt i skålen. 6. Skiva upp kycklingen och servera med potatisen, såsen och salladen.