![Sej i grön curry, basilika och grönkål Sej i grön curry, basilika och grönkål](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/f849145388390009.jpg)
![Sej i grön curry, basilika och grönkål Sej i grön curry, basilika och grönkål](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/s849145388390009.jpg)
![Sej i grön curry, basilika och grönkål Sej i grön curry, basilika och grönkål](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/t849145388390009.jpg)
Sej i grön curry, basilika och grönkål
8491453883900091 fp jasminris, 300 gGrön curry2 gul lök1 vitlöksklyfta2 msk neutral olja1 fp grön currymix, 40 g1 fp kokosmjölk, 400 ml3 dl vatten 1 msk buljongpulver (alt 1 tärning)1 fp sejfilé, 600 g1 lime1 fp basilika, 20 g2 krm salt1 fp grönkål, 225 gTopping1 fp sesamfrö, 38 g
0 kr
1. Förberedelsen: Ta fram en kastrull, gryta med lock och bunke. Ställ fram alla ingredienser och ha risvatten kokande innan du börjar med matlagningen.2. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.3. Grön curry: Skiva gul lök och vitlök. Hetta upp grytan på medelhög värme med neutral olja och stek löken, vitlöken och currymix i ca 2 min. Tillsätt kokosmjölk, vatten och buljongpulver (alt tärning) och låt småkoka under lock i 3-4 min.4. Skär fisken i 2x2 cm bitar, lägg i bunken och marinera med skal och saft från lime, hackad basilika och salt.5. Tillsätt fisken med marinad och grönkål i grytan. Koka under lock i 4 min.6. Servera grytan tillsammans med riset och toppa med sesamfrö.