Sej i kokosmjölk med limedressad rädissallad
Sej i kokosmjölk med limedressad rädissallad
Sej i kokosmjölk med limedressad rädissallad

Sej i kokosmjölk med limedressad rädissallad

949565610730005
1 fp basmatiris, 300 gSej i kokosmjölk1 paprika1 msk olivolja2 vitlöksklyftor½ msk curry½ msk tomatpuré1 tsk ingefära¾ tsk salt 1 tsk sambal oelek1 fp kokosmjölk, 400 ml1 fp sejfilé, ca 300 g Sallad1 fp rädisor, 125 g1 fp salladsmix rädisa/gul morot, 150 g1 msk olivolja½ lime2 krm salt1 krm svartpeppar ½ lime
0 kr
1. Förbered: Ta fram kastrull, traktörpanna med lock och salladsskål. Ställ fram alla ingredienser. Ha vatten till riset kokande innan ni börjar med matlagningen.2. Koka basmatiris enligt anvisningarna på förpackningen.3. Sej i kokosmjölk: Strimla paprika. Hetta upp pannan med olivolja och fräs paprikan, pressad vitlök, curry, tomatpuré, ingefära, salt och sambal oelek på medelhög värme i 2 min. Tillsätt kokosmjölk och låt sjuda i 3–4 min.4. Skär sejfilé i 2 cm breda bitar. Lägg ner fisken i pannan och sjud under lock i 5 min.5. Sallad: Halvera rädisor. Blanda med salladsmix rädisa/gul morot, olivolja, saften från en halv lime, salt och svartpeppar i skålen.6. Klyfta en halv lime. Servera sejfilén med riset, salladen och limeklyftorna.