Sej i kokosmjölk med nudlar, fisksås och koriander
Sej i kokosmjölk med nudlar, fisksås och koriander
Sej i kokosmjölk med nudlar, fisksås och koriander

Sej i kokosmjölk med nudlar, fisksås och koriander

349885067140009
Sej1 fp sej, ca 300 g½ fp koriander, 10 g½ dl fisksås1 limeKokos- och fisksås1 gul lök1 msk neutral olja1 vitlöksklyfta1 fp kokosmjölk, 400 ml3 dl vatten1 fp strimlade morötter, 250 gÄggnudlar½ fp äggnudlar, 100 g½ fp koriander, 10 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, traktörpanna och en bunke. Ha nudelvatten kokande innan du börjar med matlagningen.2. Sej: Skär sej i 3 x 3 cm bitar och lägg i bunken. Hacka koriander. Marinera fisken med fisksås, hälften av koriandern, rivet limeskal och limesaft.3. Kokos- och fisksås: Halvera och skiva lök. Hetta upp traktörpannan med neutral olja, stek löken och pressad vitlök i ca 2 min på medelvärme. Tillsätt kokosmjölk, vatten och låt koka på svag värme i ca 5 min.4. Äggnudlar: Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Häll av nudlarna i ett durkslag.5. Tillsätt fisken, saften från marineringen och rivna morötter i traktörpannan och koka i 3 min till fisken är genomkokt.6. Tillsätt nudlarna i pannan med fisken och servera sedan direkt ur traktörpannan. Toppa med resten av koriandern.