Sej med citronstuvad spenat, dill och kokt potatis
Sej med citronstuvad spenat, dill och kokt potatis
Sej med citronstuvad spenat, dill och kokt potatis

Sej med citronstuvad spenat, dill och kokt potatis

149756001390005
Kokt potatis1 fp potatis, 450 g1 tsk saltvatten så att det täcker potatisenSej1 fp sej, 300 g½ tsk salt1 fp dill, 20 g1 citron (skalet)Citronstuvad spenat1 msk neutral olja1 gul lök1 vitlöksklyfta½ krm cayennepeppar1 dl vatten1 fp lätt crème fraiche, 2 dl½ msk majsstärkelse½ citron (saften)1 fp babyspenat, 65 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, en bunke och en traktörpanna.2. Koka potatisen.3. Sej: Skär fisken i jämnstora bitar ca 3 x 3 cm. Hacka dill och blanda fisken med dill, rivet citronskal och salt i bunken.4. Citronstuvad spenat: Hacka lök och vitlök. Hetta upp traktörpannan på medelhög värme med neutral olja. Tillsätt lök, vitlök, cayennepeppar och stek utan att få färg i ca 3 min. Tillsätt vatten, crème fraiche, majsstärkelse, citronsaft och koka upp. Tillsätt sedan spenat, sej och låt koka försiktigt i 5 min under lock.5. Servera direkt ut traktörpannan med potatisen vid sidan.