Sej med citronstuvad spenat, dill och kokt potatis
149756001390005Kokt potatis1 fp potatis, 450 g1 tsk saltvatten så att det täcker potatisenSej1 fp sej, 300 g½ tsk salt1 fp dill, 20 g1 citron (skalet)Citronstuvad spenat1 msk neutral olja1 gul lök1 vitlöksklyfta½ krm cayennepeppar1 dl vatten1 fp lätt crème fraiche, 2 dl½ msk majsstärkelse½ citron (saften)1 fp babyspenat, 65 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, en bunke och en traktörpanna.2. Koka potatisen.3. Sej: Skär fisken i jämnstora bitar ca 3 x 3 cm. Hacka dill och blanda fisken med dill, rivet citronskal och salt i bunken.4. Citronstuvad spenat: Hacka lök och vitlök. Hetta upp traktörpannan på medelhög värme med neutral olja. Tillsätt lök, vitlök, cayennepeppar och stek utan att få färg i ca 3 min. Tillsätt vatten, crème fraiche, majsstärkelse, citronsaft och koka upp. Tillsätt sedan spenat, sej och låt koka försiktigt i 5 min under lock.5. Servera direkt ut traktörpannan med potatisen vid sidan.