Sej med citronstuvad spenat, dill och kokt potatis
Sej med citronstuvad spenat, dill och kokt potatis
Sej med citronstuvad spenat, dill och kokt potatis

Sej med citronstuvad spenat, dill och kokt potatis

849446026860009
Kokt potatis1 fp potatis, 900 g2 tsk saltvatten så att det täcker potatisenSej1 fp sej, 600 g1 tsk salt1 fp dill, 20 g1 citron (skalet)Citronstuvad spenat2 msk neutral olja1 gul lök1 vitlöksklyfta½ krm cayennepeppar1½ dl vatten1 fp lätt crème fraiche, 2 dl1 msk majsstärkelse1 citron (saften)1 fp babyspenat, 175 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, en bunke och en traktörpanna.2. Koka potatisen.3. Sej: Skär fisken i jämnstora bitar ca 3 x 3 cm. Hacka dill och blanda fisken med dill, rivet citronskal och salt i bunken.4. Citronstuvad spenat: Hacka lök och vitlök. Hetta upp traktörpannan på medelhög värme med neutral olja. Tillsätt lök, vitlök, cayennepeppar och stek utan att få färg i ca 3 min. Tillsätt vatten, crème fraiche, majsstärkelse, citronsaft och koka upp. Tillsätt sedan spenat, sej och låt koka försiktigt i 5 min under lock.5. Servera direkt ut traktörpannan med potatisen vid sidan.