Sejfilé i kokos med nudlar, fisksås och koriander
Sejfilé i kokos med nudlar, fisksås och koriander
Sejfilé i kokos med nudlar, fisksås och koriander

Sejfilé i kokos med nudlar, fisksås och koriander

349885067140009
Kokos- och fisksås1 gul lök1 msk neutral olja1 vitlöksklyftor1 dl fisksås1 fp kokosmjölk, 400 ml3 dl vatten1 fp strimlade morötter, 250 gSejfile1 fp sejfilé, ca 300 g½ fp koriander, 10 g1 limeÄggnudlar½ fp äggnudlar, 100 g½ fp koriander, 10 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull , traktörpanna och en bunke. Ha nudelvatten kokande innan du börjar med matlagningen.2. Kokos- och fisksås: Skala, halvera och skiva lök. Hetta upp traktörpannan på medelhög värme med neutral olja, svetta löken och pressad vitlök i ca 2 min. Tillsätt sedan fisksås, kokosmjölk, vatten och låt koka på svag värme i ca 5 min.3. Sejfilé: Skär sejfilé i ca 3 x 3 cm bitar och lägg i bunken. Hacka hälften av koriandern. Marinera fisken med den hackade koriandern, rivet limeskal och limesaft.4. Äggnudlar: Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och häll sedan av vattnet. Fortsätt med nästa steg medans nudlarna kokar.5. Tillsätt fisken, saften från marineringen och rivna morötter i traktörpannan och koka i 1 min. Hacka resten av koriandern.6. Tillsätt nudlarna i pannan med fisken och servera sedan direkt ur traktörpannan. Toppa med koriandern.