




Sejfilé med curryris
149094841240009Sej- och rispanna1 fp morötter, 300 g 1 fp sejfilé, ca 600 g ½ tsk salt (sejfilé)1 gul lök1 fp kikärtor, 380 g 1 msk olivolja1 vitlöksklyfta1 fp basmatiris, 300 g 1 ½ msk curry½ tsk salt (riset)6 dl vatten 1 msk buljongpulver, alt. 1 tärningSås1 fp lätt crème fraiche, 2 dl 1 tsk timjan2 krm salt 1 krm svartpeppar1 fp salladsmix, 65 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en traktörpanna med lock.2. Sej- och rispanna: Skölj och slanta morötter. Dela sejfilé i 2 cm stora bitar och krydda med salt. Hacka gul lök. Skölj kikärtor. Hetta upp pannan med olivolja och fräs morötter, löken, pressad vitlök, basmatiris, curry och salt på medelhög värme i 2 min. Tillsätt vatten och buljongpulver och sjud under lock i ca 10 min. 3. Lägg fisken över rispannan och sjud i ytterligare ca 5 min under lock.4. Sås: Blanda lätt crème fraiche, timjan, salt och svartpeppar i skålen. 5. Servera sej- och rispannan med såsen och salladsmix.