Siciliansk pasta med aubergine och kapris
Siciliansk pasta med aubergine och kapris
Siciliansk pasta med aubergine och kapris

Siciliansk pasta med aubergine och kapris

149275477180009
Spaghetti1 ½ l vatten1 ½ msk salt2 port. spaghetti, ca 175 gRostad aubergine1 aubergine½ tsk salt½ tsk sambal oelek1 ½ msk olivoljaTomatsås1 fp basilika, 20 g2 vitlöksklyftor1 msk olivolja1 fp kapris, 100 g1 fp konserverade körsbärstomater, 400 g1 dl pastavatten1 fp riven hårdost, 50 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, kastrull och traktörpanna.2. Aubergin: Skär aubergin i ca 2 x 2 cm bitar och blanda med salt, sambal oelek och olivolja på plåten. Rosta i ugnen i 10-15 min tills auberginen är mjuk och fått färg.3. Spaghetti: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.4. Tomatsås: Hacka basilika och vitlök. Hetta upp traktörpannan med olivolja och stek vitlöken och avrunnen kapris i ca 2 min på medelhög värme. Tillsätt konserverade tomater, hälften av basilikan och koka i ca 5 min.5. Häll av pastan men spara 1 dl pastavatten. Tillsätt pastan, pastavattnet och auberginen i pannan med tomatsåsen och blanda runt. Server direkt ur pannan och toppa med riven ost och resten av basilikan.