Siciliansk pasta med aubergine och kapris
Siciliansk pasta med aubergine och kapris
Siciliansk pasta med aubergine och kapris

Siciliansk pasta med aubergine och kapris

549965956820002
Spaghetti3 l vatten3 msk salt4 port. spaghetti, ca 350 gRostad aubergine2 aubergine1 tsk salt1 tsk sambal oelek3 msk olivoljaTomatsås1 fp basilika, 20 g3 vitlöksklyftor1 msk olivolja1 fp kapris, 100 g1 fp konserverade körsbärstomater, 400 g1 dl pastavatten1 fp riven hårdost, 50 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, kastrull och traktörpanna. Ta fram alla ingredienser och ha pastavatten kokande innan du börjar med matlagningen.2. Aubergin: Skär aubergin i ca 2 x 2 cm bitar och blanda med salt, sambal oelek och olivolja på plåten. Rosta i mitten på ugnen i 10-15 min tills auberginen är mjuk och fått färg.3. Spaghetti: Koka pasta enligt anvisningarna på förpackningen.4. Tomatsås: Hacka basilika och vitlök. Hetta upp traktörpannan med olivolja och stek vitlöken och avrunnen kapris i ca 2 min på medelhög värme. Tillsätt konserverade tomater, hälften av basilikan och koka i ca 5 min.5. Häll av pastan men spara 1 dl pastavatten. Tillsätt pastan, pastavattnet och auberginen i pannan med tomatsåsen och blanda runt. Server direkt ur pannan och toppa med riven ost och resten av basilikan.